Wysłany: Sob Gru 15, 2012 18:10 [R414] Kanały Nawiewu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam Wszystkich...
Szukałem ,ale może słabo więc jeśli ktoś może podesłac link z poradą do problemu który opisze za chwile to dziekuje, jeśli nie to prosze o pomoc.
Sprawa wyglada tego typu, Mam problem z nawiewem a dokładnie chyba z Kanałami nawiewu. Juz wczesniej po wlaczeniu cieplego powietrza Srodkowymi kratkami ( mowie o prawej i lewej ale na srodku auta ) Cieple powietrze wylatywalo kratka od strony kierowcy a chlodniejsze od strony pasażera Nie przejmowalem sie tym za bardzo chociaz zastanawialo mnie to Bo wydawalo mi sie ze to chyba jeden kanal prowadzi do obu kratek ( moze sie myle ) ale teraz mnie auto zaskoczylo po wyjechaniu na snieg i wlaczeniu nawiewu na 3 podmuch zaczol mi wrzucac do auta mgielke wody tak jakby gdzies kanal sie wychaczyl i lapal z zewnątrz, Moje pytanie jak zbudowany jest ten kanal i jak dojsc do niego, co zdemontowac? czy brac sie za to samemu?
[ Dodano: Sob Gru 15, 2012 18:10 ]
Ponad 50 wyswietlen i naprawde nikt nie może mi pomóc ? ahhh
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Gru 15, 2012 14:31, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zzdejmij podszybie i zobacz, czy tam się nie dostał śnieg do wlotu wentylatora.
A na forum był kilka razy rysunek schematu nawiewu, więc szukaj się kłania.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Po pierwsze to sprawdź filtr kabinowy, co tam się dzieje.
Wrzucam zdjęcie jak wygląda rozkład kanałów. Z tego co wiem żeby się do nich dostać trzeba ściągać konsole.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum