Witam , zamierzam wrzucic sobie w słupki tweetery, szukalem na roznych forach ale nic nie znalazlem, wiec pytam tutaj.
Jak je podlaczyc? nie mam zwrotnic,nie mam tez wzmaka , wiec chcialbym je podlaczyc bez tych rzeczy. Myslalem o podpieciu sie do glosnikow w drzwiach , ale jak to zrobic?bo slyszalem o jakichs kondensatorach , ja myslalem zeby je poprostu podlaczyc do kabelkow od glosnikow przednich, Czy ktos moze mi to prosto wytlumaczyc jak to podlaczyc ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja własnie dziś zamontowałem orginalne twetery w fabryczne miejsca , wiązkę zastosowałem orginalną z rovera 45 i twetery również orginalne , ładnie sie wszystko spasowało i ładnie gra
ja nabylem jakies malutkie tweetery;) wyglada to tak ze glosniczek wczepiony w taka obudowe, i myslalem i myslalem , az wkoncu postanowilem je przykrecic w trojkaty plastikowe od lusterek, glosniczki maja regulacje wiec je ustawie;)pod lusterko , znaczna poprawa dzwieku bedzie:):)
Głośniki wysokotonowe nie są przystosowane do przenoszenia niskich częstotliwości (mniejsza moc i specyficzna konstrukcja), dlatego pasmo średnio i niskotonowe koniecznie musi zostać wycięte. Najlepiej poprzez zastosowanie zwrotnicy (odpowiedni podział pasma pomiędzy głośnik nisko-średniotonowy lub kondensator w obwodzie głośnika wysokotonowego.
Podłączanie wszystkiego na krótko... - jeżeli ktoś używa radio do słuchania wiadomości to ok, ale jak ktoś chce, żeby to grało przyzwoicie, to trzeba to zrobić zgodnie ze sztuką...
Ja wczoraj zakończyłem montaż systemu audio w roverku - i powiem, że w tym aucie można prosto i bez poważniejszych przeróbek zrobić fajne audio. Po zastosowaniu odpowiednich głośników nie trzeba nawet stosować subwoofera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum