Wysłany: Sob Lis 10, 2012 17:13 [R 620i] BRAK HAMULCOW W 3 KOŁACH
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam serdecznie! Dziś rano chciałem podjechać do pracy a tu pedał hamulca prawie wpadł w podłogę i samochod z ledwością przyhamował na jedno koło(lewe przednie). Parę dni wcześniej zauwazyłem że tylne prawe coś słabo bierze i umówiłem się nawet z mechanikiem.Od tamtej pory nie jezdziłem samochodem i stał sobie do dziś , no i od razu po ruszeniu niespodzianka z hamulcami. Sprawdziłem plyn w zbiorniczku zbiorniczku ,byl pusty. ale wlałem i brakowało tylko ok.150 ml. Czy ktoś moze mi coś podpowiedzieć co się mogło stać? Dzięki serdeczne!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 17:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro zbiorniczek był pusty, to gdzieś płyn wyciekł. Trzeba znaleźć wyciek, naprawić, uzupełnić płyn, odpowietrzyć układ i cieszyć się hamulcami jak żyleta.
oby to było takie proste jak piszesz Bo zastanawia mnie dlaczego skoro układ jest nieszczelny bo gdzieś cieknie to jak dolałem płyn i wciskałem pedał hamulca i na zgaszonym i włączonym silniku to płynu nie ubyło,jest tyle samo jak po dolaniu... Czy to nie przez jakąś większą awarię?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum