Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Moje pytanie może jest banalne, ale.......
Jak długi jest wężyk paliwa w tym aucie [r25 2.0 itd] - ten, który idzie od listwy wtryskowej do...... no właśnei - gdzie???
Moje pytanie jest na przyszlość - chcę wymienić świece żarowe i znając życie przy wymianie trzeciej świecy ten wężyk z pewnością będzie wymagał wymiany - chcę więc już od razu go wymienić - no i pytanie - czy jest jakaś większa trudność przy wymianie? jaki jest dostęp do niego????
Z góry dziękuję za odpowiedź
_________________ wk
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 19, 2012 18:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wacek, Jaka listwa wtryskowa to nie Common Rail Masz tam wtryski i te gumowe węzę są wężyki powrotne paliwa Ten jeden co idzie w dol idzie do pompy wtryskowej. Odepniesz go będziesz widział gdzie on sobie wisi
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Tak - właśnei o ten wężyk pytam. Z tego co już zauważyłem to jest on u mnie popękany więc chcę go przy okazji wymienić - o ile jest to w miarę bezproblemowe. Ale właśnie - jaka jest jego długość i czy w miarę łatwy jest do niego dostęp od strony pompy?????
Z góry dzięki za odpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum