Wysłany: Sro Gru 05, 2012 21:24 [R600] Światła dzienne - sposób montażu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Czy ktoś z Was montował może światła dzienne w miejsce halogenów i chciałby się tym pochwalić? Obecnie nie mam tam nawet zaślepek. Patrzyłem mocowania świateł na alledrogo to wygląda na to, że mają mocowania od góry, a taki sposób w miejscu halogenów odpada. Jedyne co mi przychodzi do głowy to do metalu zderzaka. Oczywiście chodzi mi o montaż by spełniał wymogi ustawy, z podłaczeniem pod plus w momencie gdzie stacyjka włącza pompe paliwa bo po co mają się świecić gdy chce słuchać tylko radia. Z którego miejsca można by taki prąd wziąć do świateł? Firmówki mają podłaczenie tylko pod aku ale są zbyt drogie.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Czw Gru 27, 2012 19:57, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak podłączysz pod pompę paliwa to będzie to wyglądało tak:
1. Po włączeniu zapłonu zapalą się na chwilę, po czym zgasną.
2. Podczas jazdy w nocy też będą świecić, a ustawa mówi o tym, że jak jedziesz na mijania to dzienne mają być wyłączone.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Ok, to czy gdzieś jest miejsce z którego można by wziąć prąd po przekręceniu stacyjki w 2 położenie? Rozumiem że ten prąd nie zanika po uruchomieniu silnika.
Światła dzienne mają jeszcze jeden kabel który podłącza się pod światło pozycyjne, by dzienne wyłączyły się jak się zapali pozycyjne i mijania.
[ Dodano: Pią Gru 07, 2012 02:50 ]
Albo najlepiej zrobić po kolei. Z akumulatora przez stacyjkę, przekaźnik i bezpiecznik.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
ja mam halogieny i idealnie pasują ledy w miejsce halogenów trochę zasłonięte ale ładnie wygląda policja się cały czas przygląda ale jeszcze nie zatrzymali a ledy zasłaniają szkła halogienów o 1/3
thorm możesz podesłać jakieś foty tych świateł dziennych jak to u ciebie wygląda.
Myślę o założeniu takich świateł i zastanawiam się nad miejscem zamontowania.
Witam
Byłbym zainteresowany jakimiś zdjęciami tych świateł do jazdy dziennej.
Sam zastanawiam się nad montażem takich ale nie mogę się zdecydować co do miejsca ich montażu.
Jak możesz podeślij coś na kar72@wp.pl chętnie zobaczę jak to wygląda.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum