Wysłany: Nie Gru 30, 2012 03:05 [214i] Światełko bagażnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich, przez swoją nieuwagę uszkodziłem blaszkę, która styka się z zapadką klapy bagażnika i uje...urwało ją z racji tego lampeczka przestała świecić...proszę o pomoc, ponieważ jak w nocy bagażnik się otwiera to ciemno jak w... doradźcie coś ROVERkowicze
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 30, 2012 03:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba tylko wymiana zamka nas ratuje. Pisze 'nas' bo tez ją kiedys złamałem... Bo samej blaszki nie da sie chyba wymienic. Mozna by ją jakoś "dosztukować", ale zajme się tym problemem na wiosne. Póki co wożę latarke w bagażniku:)
I piszesz ze dasz 25zł razem z wysyłką za zamek z klapy bagażnika i prosisz o jego wcześniejsze zdjęcie po wymontowaniu przed wysyłką bo chcesz się upewnić że wszystko jest ok (i wtedy sprawdzasz czy ten dzyndzel jest cały).
Jak umiesz się targować to i taniej Cię to wyjdzie
Ja tak w swoim starym R200 prowadnice okienne do tylnych drzwi za 20zł dostałem (stare mi u doły przerdzewiały i nie trzymały), co raczej jest ciężko dostępne normalnie i raczej taniej za komplet w idealnym stanie się nie dostanie
Druga możliwość to próba zlutowania tego, ale trzeba mieć dobrej mocy lutownicę aby to wszystko nagrzać.
Najpierw oczyszcza się lutowane powierzchnie, potem papierem ściernym trze.
Na to kładziemy kalafonię i potem spoiwo (cynę).
Lutownicą nagrzewamy obydwa elementy naraz aż cyna będzie płynna, wtedy się zlepią.
Mozna też podłączyć zwykłą krańcówkę gdzieś przy klapie a tamten mechanizm olać. Problem taki ,ze ten orginaly jest bardzo czuły i wykrywał niedomknięcie bagaźnika a krańcówkę ustawić tak będzie trudno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum