Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Przeglądając forum angielskie natknąłem się na temat oklein kokpitu.Moim zdaniem niektóre detale jak bp.chromowane nawiewy wyglądają naprawdę fajnie.W Polsce na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/rover-7...3021230983.html ale kolor dobrany jest fatalnie... . Macie może jakieś namiary gdzie można kupić lub zrobić na zamówienie takie okleiny?
Oto kilka zdjęć:
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 12:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim osobistym zdaniem kupowanie takich gotowych oklein to idiotyzm. Nie lepiej kupić na metry folię w wybranym wzorze np. firmy 3M? Gdy nawet nam cos nie wyjdzie to nie ma problemu dokupić. A jeśli kupimy taki zestaw to kupienie pojedynczego elementu w razie uszkodzenia jest trudne, lub bardzo drogie. A wiem że przy pierwszych próbach, to nie zawsze tak prosto i ładnie wychodzi oklejanie.
Zajmowałem się swojego czasu hydrografiką dla wlasnych potrzeb. Powiem Ci że jest to o wiele lesze niż folia. Jednak potrzebujesz na to więcej pracy, czasu(schnięcie itp) i finansów. Jednak efekt jest powalający. Tylko jeśli będziesz robił podkład i klar sprayem, to kupuj dobrych firm, np motipa.
Aha no i z folią jest ta różnica... robisz to w chwilę. Nie ma tyle motaniny co z Hydrografiką. I w razie uszkodzenia można łatwo naprawić, lub też można łatwo ją usunąć, a hydrografiki nie.
Haha tak sobie teraz myślę czego to ja w życiu nie robiłem. To chyba jedynie nie byłem górnikiem i astronautą, a po za tym to robiłem chyba wszystko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum