Wysłany: Czw Mar 07, 2013 19:25 [620Si] Problem przy hamowaniu silnikem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Panowie mam taki o to problem. Podczas hamowania silnikiem przez ok 2-3 sek auto zwalnia natomiast po tym czasie następuje ta jakby efekt wciśniętego sprzęgła tzn. samochód jedzie jak na luzie mimo że jest na biegu i za chwilę znowu hamuje silnikiem. Podpowiedzcie co to może być.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 07, 2013 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie skaczą Ci obroty jak stoisz na luzie?
Jest tak cały czas czy tylko na zimnym silniku?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie wiem czy to coś pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Przeczyść krokowiec.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Jest jeszcze taki zaworek, ale nie pamiętam jak on się nazywa. Ma płaską klapkę o ile się nie mylę na górze, taką płaską.
A i z tego co pamiętam Tą plastikową "śrubę" trzeba parę razy odkręcić delikatnie i zakręcić, aby ją zruszyć a póżniej delikatnie zakręcić na maxa. Ale poczytaj o tym bo mogę się mylić (robiłem to dawno tenu).
Dokładnie wygląda to tak. Jadę sobie na 3 biegu z lekko wciśniętym pedałem gazu. Puszczam pedał - samochód zwalnia (obroty delikatnie się zmniejszają) a za chwilę następuje efekt wciśniętego sprzęgła tzn. obroty spadają do 800 i samochód przyspiesza jak na luzie i za chwilę się podnoszą i samochód znowu hamuje.
To ja wcześniej źle zrozumiałem. Tutaj trzeba szukać przyczyn w sprawkach istot pozaziemskich
Właśnie wygląda to tak jakby bieg wyskakiwał ale nie mam żadnych problemów ze sprzęgłem - nie ślizga się, biegi wchodzą praktycznie jednym palcem. Hmm... dziwna sprawa
Tutaj trzeba szukać przyczyn w sprawkach istot pozaziemskich
hehe też tak mi się wydaje. Ale serio jak to możliwe że na liczniku 800obr/min a auto przyspiesza? nawet ze zgórki jakbyś jechał bez gazu na biegu to obroty by rosły i prędkośc. A wnioskuje że obroty Ci spadają a prędkośc rośnie tak? A może to automat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum