Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Ułamała się dysza spryskiwacza przedniej szyby razem z trójnikiem. Poszukuję już z 2 miesiące i nigdzie w sklepach nie idzie dostać ani na szrotach. Czy wiecie jakie podejdą dysze do rovera 200 z 98r. Ewentualnie z jakich aut mogą podejść by wszystko zgrało jak należy.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 14:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Można prosić jeszcze raz i linka te od c4 bo nie działa.
Byłem w salonie citroena, ale nie mieli na zapasie by porównać czy spasuje.
Jakbyście mieli zdjęcie tych spryskiwaczy z C4 które podejdą do rovera 200.
Najlepiej te mgiełkowe, jeśli nie podejdą takie to te rozpryskowe.
Dzięki i Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Sty 19, 2011 16:47 ]
Witam
Kupiłem na allegro dysze mgiełkowe, które zastąpiły zwykłe (fabryczne) i stwierdzam, że był to strzał w 10. Poprostu dysze są rewelacyjne. Kupione zostały od allegrowicza "Proksimus" z Bielska Białej.
A mógłbyś dać też linka te od C4 jak one wyglądają. Bo jak byłem w salonie Citroena to myślałem że za głowę się chwycę jak powiedzieli ile chcą - 42zł/szt, poprostu sobie odpuściłem.
ja podjechałem do Citroena i kupiłem z Xary czy jakoś tak, nie są to dysze MGIEŁKOWE czy jakoś tak, zwykłe dysze takie, że pasują mi idealnie w otwory i ładnie pryska. Zapłaciłem 25zł
_________________ Czasami piszę z telefonu, wybaczcie mi wtedy brak PL znaków:)
ja podjechałem do Citroena i kupiłem z Xary czy jakoś tak, nie są to dysze MGIEŁKOWE czy jakoś tak, zwykłe dysze takie, że pasują mi idealnie w otwory i ładnie pryska. Zapłaciłem 25zł
Wszystkie mgłowe citroena są takie same.. identycznie peugeota. Do kupienia za 25 za komplet w ASO.
Zaznaczę, że nie są regulowane. Natomiast od hondy jazz mają regulację i podobno nieźle psikają - tylko nie znam ceny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 94 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 15:21
nie wiem jak te mgiełkowe będą się sprawowały ale ogólnie we wszystkich nowych autach już takie są montowane seryjnie i np: w VW świetnie sobie dają radę na autostradzie przy prędkościach powyżej 150 km/h. ale jak to bedzie wyglądało w naszych ROVERACH/MG to nie wiem
No w R25 lepiej zmienić pompkę na mocniejszą i lekko podnieść dysze, podpierając je czymś albo spiłować na końcu, żeby wyżej psikały. Chwila zabawy jest, ale podobno udaje się uzyskać dobry efekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum