Wysłany: Sro Lip 03, 2013 20:32 [Rover 45] Rover 45 - co o nim sądzicie?
Witam,
Oglądałem dziś Rovera 45 z 2000 roku z silnikiem 1,8 B+LPG
http://tablica.pl/oferta/...html#940d5ecde9
Co o nim sądzicie?
Cały lakier przeleciany dobrym czujnikiem lakieru - 99% braku wątpliwości że jest nie oryginalny - jedynie tylny zderzak pęknięty w dwóch miejscach, ale to kosmetyka.
Środek też zadbany, przycina się opuszczanie fotela kierowcy...
Silnik - trochę wilgotny przy rozrządzie - czyżby to słynna uszczelka?
Poza tym na co jeszcze zwrócić mógłbym uwagę, bo jestem poważnie zainteresowany
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 03, 2013 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A czy nakładka na kierownicę nie jest po to aby ukryć oryginalny przebieg ? Ściągnij ją i obejrzyj kierownicę , jeśli jest wytarta to przebieg 160 Tys, może być podejrzany.
Jeśli silnik mokry przy rozrządzie, to na pewno uszczelniacz wałka rozrządu, miałem to samo przy zakupie. Z kierownicą to różnie bywa - ja mam manierę kręcenia opartą dłonią, przez co po bokach kierownica mi się nieźle wytarła (przez krótki czas użytkowania przeze mnie) i musiałem zafundować sobie skórzane obszycie. A było to przy przebiegu ok. 125.000 km (raczej autentyczny, a mojej jazdy było wtedy ok. 6.000 km).
Temat w sumie nie aktualny bo zakupiłem ów model
Pokrowiec był tylko "ozdobą" - po zdjęci kierownica nie pościerana, rzekł bym że standardowo zużyta.
Odnośnie silnika... Cóż, okazało się poważniej niż przypuszczałem. Nie tylko uszczelka, ale pęknięta głowica w ogóle się okazała.
Auto już jest u mechanika i odzyskuje formę. Cena była bardzo korzystna, w dodatku z 1,5 roczną sekwencją LPG, więc remont silnika na wstępie i oby później nic poważnego.
_________________ pozdrawiam ze swojego R45
van-reiv
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2003 Posty: 193 Skąd: Konin
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 19:43
Ja też myślę że osłona na kierownicę ma zasłonić jej zniszczenia (a wiem że kierownica rovera to nie jest jego mocna strona) 11 lat temu wymieniłem w R416 ją na drewniano skórzaną. W R75 mam zniszczoną nie miłosiernie
szoso: to nie dział sprzedam
_________________ R75 Tourer PN53721
R75 Salon PN68140
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Lip 30, 2013 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum