Hello!
Wygląda na to, że zakochałem się w Roverze 75... Czy forumowi fachowcy mogliby rzucić okiem na to autko LINK. Wiem, że nie ma zbyt dużo zdjęć (niestety). Jakieś opinie, uwagi, spostrzeżenia? Warto się interesować czy lepiej od razu sobie odpuścić?
Ech, co za ?^%$# dał wlew gazu w nadkolu?!
Z góry dziękuję za pomoc!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 17, 2013 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozmawiałem z właścicielem i ponoć rozrząd był wymieniany dlatego, że pękł wałek rozrządu. To normalne? Czy może o czymś świadczyć?
Ponadto gdzieś lekko przecieka olej. Czy w tych silnikach to normalne, że gdzieś coś cieknie? Jeżeli tak, to co to może być i jakie są ewentualne koszty? Wiem, że o trochę wróżenie z fusów, ale macie większe doświadczenie z tymi autkami...
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 08:16
rafix86, silnik ma co najmniej 240 kkm więc wszystko może się zdarzyć łącznie z pęknięciem wałka , a rozrząd to powinien być już minimum 2 razy robiony.Olej przecieka pewnie przez tzw. kapsle zamykające osadzenie wałków rozrządu co zdarza się w silnikach z dużym przebiegiem i nieskutecznym odpowietrzaniem skrzyni korbowej.
Dzięki za zainteresowanie i szybkie odpowiedzi! Ten samochód jednak sobie odpuszczę, bo po rozmowie z "gazownikiem" wybił mi z głowy holenderskie instalacje
Nie Poza tym to jest gościu, do którego jeździłem już z poprzednimi autami i robi zawsze tak, aby nie naciągać na niepotrzebne koszty. Mam do niego zaufanie. Po prostu zdecydowanie odradził zakup auta z holenderską instalacją A co do samego Rovera-chyba koszty utrzymania będą trochę wyższe niż "zwykłych" Opli, Fordów czy VW, prawda?
przez 2,5 roku użytkowania 75 wydałem 2,5 tysiąca na hgf'y przez nieudolnych mechaników ; 200zł na regenerację pompki sprzęgła; 550 rozrząd z olejem zaraz po kupnie; 2600zł na instalację lpg; 600 na amortyzatory przód i układ zapłonowy (cewki,przewody świece) 400zł. Reszta wydatków (amortyzatory w sumie też) to moje widzimisie. Więc tragedi chyba nie ma.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum