Wysłany: Pią Sie 30, 2013 12:30 [416 automat] nie odpali, centralny nie działa
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, jest problem. Po dłuższym nie używaniu auta rozładował się akumulator. Teraz już jest podładowany.
Nie działa centralny, samochód nie odpala, rozrusznik nie kręci. Przy próbie odpalenia słychać pykanie, pstrykanie, tyrkotanie w okolicach bezpieczników i radia.
Kontrolki po naciśnięciu hamulca gasną.
TomP, może masz złodzieja prądu w aucie.
akumulator czasami może odżyć po całkowitym rozładowaniu. Sprawdź jak już odpalisz czy alternator dobrze ładuje. Ja już miałem wywalić akumulator przed zimą bo mi bardzo słabo trzymał, okazało się że alternator słabo ładował i dlatego po dłuższym postoju nie odpalał.
Naładuj akumulator na maksa prostownikiem i wtedy wsadź do auta
Samochód na kablach nie opalił. Kupiłem nowy i wszystko gra. Czy ktoś się orientuje ile kosztowałoby dorobienie kluczyka i dokupienie drugiego pilota? Jak się to odbywa?
TomP, kluczyk dorabiałem, nie jest to duży koszt, ok 12 zł, zależy gdzie i u kogo. Co do pilota, jak się dobrze orientuje programowanie coś 200zł-250zł plus zakup pilota. Nie robiłem tego, wiec Ci dokładnie nie powiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum