Wysłany: Sro Lut 05, 2014 20:36 [R620Ti] Dymi na benzynie - na LPG problem znika
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam problem z tym, że mój 620Ti dymi na benzynie..
Nie wiem co mu jest.. Po przełączeniu na gaz problem znika.. Dym nie ma jakiegoś specyficznego zapachu.. Nigdy nie ćpałem spalin ale raczej niczym innym niż benzyną to nie śmierdzi, dym jest biały/biało - niebieskawy.. Auto odpala normalnie bez dymu i po kilku sekundach zaczyna powoli coraz bardziej dymić.. Po przełączeniu na gaz auto jeszcze chwilkę podymi i problem znika.. Auto zdrowieje..
Auto miało rozbieraną listwę wtryskową a wtryski aby nie zardzewiały były zalane WD40 .. (ale myślę już WD powinno dawno wypłukać/ przepalić)..
Na dniach wymienię jeszcze filtr paliwa bo Markzo wymyślił, że może jeszcze to być przyczyną + zaleje mu 98 i zobacze
Macie może jakieś pomysły co może być Bo może macie jakiś pomysł i może to być to..
Na początku go gasiłem bo się bałem co mu jest (bałem się ze uszczelka pod głowicą albo coś)..
Potem dałem mu ale niestety już zaczął kuleć przy tym, że na konkretnej rezerwie.. W sumie odpaliłem go do wypalenia tej benzyny co ma to pod koniec benzyny ostatnie kilka sekund chodził jakby na 2 gary.. zaleje go 98 i zobacze wtedy czy odpali na 4 gary normalnie znów .. Bo zaraz po zmianie kabli chodził na 4 gary normalnie .. Zreszta jak wymieniłem świece (dałem z Si do Ti) to chodził na 4 gary ale jak sie nim chciałem przejechać to potrafił zacząć chodzić na 3 gary... tylko wtedy kable to była choinka - przebijał każdy, wszędzie.
Wymiana pomogła ale na krótko i nie wiem czy to nie przez braki w paliwie bo na gazie znów zaczął chodzić na 4 gary i wszystkie problemy znikły ..
Na Twoim miejscu zalałbym benzyny i pojeździł trochę na niej.
U mnie jak odpaliłem samochód po ok. 2 miesiącach to też na biało dymił. Po konkretnym nagrzaniu efekt zginął. Tylko u mnie pełen przelot.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie mam kiedy.. Stoi 3km ode mnie a ja po pracy wracam, obiadek i chill..
Czekam na wypłate to kupie filtr paliwa i zaleje go Wypłata na dniach (jutro powinna w sumie być) także nie bawem przepalimy.. Jak się okaże, że tylko go przepalić bo bede w niebie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum