Wysłany: Sro Maj 14, 2014 19:55 [620Si] Video nagrałem bo juz nie mam pomysłu i nie tylko ja
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam...
Samochód rozgrzany i przy równomiernym podnoszeniu obrotów z niewiadomych przyczyn auto na chwile traci moc podnoszonych płynnie obrotów spada o 500obr po czym po 2 sekundach wznosi obroty powyżej tego co było, a noga pozostaje w nie zmienionej pozycji. I tak się dzieje za każdym razem po między 1500obr, a 2000tys obr. Nagrałem filmik, bardzo proszę o pomoc i serdecznie dziękuje za sugestie. W samochodzie został wymieniony pasek rozrządu, filtr paliwa, filtr powietrza przewody, co jeszcze może być, gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam
Miałem to samo w 600 sdi. Tylko że mi się dławił podczas jazdy. Dodawałem gazu a on zamulił na 500 obr i tak se jechał puki nie "pomachałem" pedałem gazu. Tydzień czytania na forach i padło na czujnik pedału gazu. Okazało się że on już został zmostkowany przez poprzedniego właściciela (trzeba się położyć pod pedały i popatrzeć czy coś grzebane było). Tu na forum wyczytałem by przejrzeć wiązkę idącą do pompy paliwa (u mnie była przetarta wiązka na oslonie rozrządu) i wyczyszczenie kostki bezpośrednio przy pompie paliwa. Wiązke prowizorycznie poizolowałem. Mi to pomogło i już pół roku nie odcina.
Na luzie podnieś nieco obroty i drugą nogą jednocześnie naciśnij hamulec. Obroty powinny spaść. Jesli tak to czujnik pedału gazu jest ok. Gdzieś na forum jest to dokładniej opisane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum