Wysłany: Sob Mar 15, 2014 02:14 [620] Wymiana wtryskiwaczy, można samemu ?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, problem wałkowałem już w innym temacie, miałem za dużo oleju czyli pewnie leje mi wtrysk (jak to zdiagnozowali koledzy) zmieniłem olej i niby nie przybywa oleju ale przejechałem z 200 km więc nie jestem pewien co do tego a stan to wiadomo, że najlepiej mierzyć w jednym miejscu a staję pod blokiem w różnych miejscach więc nie jestem pewien może z 1mm przybyło a może nie. W każdym razie profilaktycznie chciałbym wymienić wtryski bo ich koszt w używce nie jest duży ~35 zł szuka. Stąd pytanie czy trzeba je jakoś specjalnie ustawiać czy wystarczy wykręcić stare i założyć nowe ? mam dostęp do w pełni wyposażonego warsztatu więc mógłbym to zrobić sam tylko nie wiem czy trzeba je montować w jakiś odpowiedni sposób.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 15, 2014 02:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sama wymiana to nie problem, wtryski należy ustawić u jakiegoś "pompiarza", żeby dawały prawidłowe ciśnienie, potem jeszcze komplet nowych podkładek miedzianych, wężyków przelewowych, grosze
Ależ kombinacje.. jakby lały Ci wtryski na tyle żeby przybywało oleju to zacznijmy od tego że znacząco odczuł byś to na spalaniu i mocy, dymieniu, pracy silnika itd... Pojeździj, sprawdzaj olej w jednym miejscu i wtedy jak coś będzie nie tak to można próbować z tymi wtryskami a tak to gra niewarta swieczki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum