Wysłany: Nie Mar 09, 2014 18:22 [R25] 2.0 IDT brak jakiejkolwiek reakcji
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam
Zostawiłem w piątek samochód na parkingu, a rano...,
otworzyłem pilotem samochód, włożyłem kluczyk do stacyjki, zaczekałem aż minie autocheck (pogasną kontrolki), przekręciłem kluczyk i nic. Dosłownie NIC, żadnego dźwięku, kręcenia rozrusznika itp. Jedyne co się zmieniało, to gasła kontrolka akumulatora. Cała "elektryka" działa; radio, wycieraczki, światła, szyby czy centralny zamek (tylna klapa także). Jedyne co "odbiega od normy", to pęknięta guma na przycisku "open" na pilocie i fakt, że pilot reaguje z odległości maksimum 2 metrów.
Deszczu w nocy nie było, samochodu nikt nie dotykał (sprawdzone na monitoringu).
Jakieś sugestie, pomysły?
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez Error Nie Mar 09, 2014 22:08, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź taką wsuwkę (przewód z wsuwką) na rozruszniku ona czasem śniedzieje i wtedy efekt jak opisałeś. Ja po czyszczeniu, a następnie wymianie wsuwki po prostu przylutowałem przewód i od tej pory mam spokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum