Wysłany: Czw Cze 26, 2014 16:04 [75]sprzęgo i srzynia biegów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
W dniu dzisiejszym zaczęło mi nie wysprzęglać sprzęgło . Po pompowaniu pedału sprzęgła udało mi się wrzucić bieg i dojechałem do mechanika. Na miejscu stwierdził mechanik ,że jest to samo co pół roku wstecz. Niestety po naprawie gdy włączę sinik biegi wchodzą normalnie ale na biegu jałowym jak puszczę sprzęgło to jest odgłos jak by nie był wysprzęglony bieg i słychać takie nietrybienie . Wszystkie biegi sa ok tylko na biegu wstecznym jak ruszam to szarpie autem i jedzie takimi szarpnięciami. Jestem bezradny poproszę o jakąś podpowiedź.
Pozdrawiam Darek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za informację . Przeraża mnie ten bieg jałowy i po puszczeniu sprzęgła słychać ja by coś nie trybiło . Tak jak by bieg nie został zwolniony do końca.
[ Dodano: Pią Cze 27, 2014 19:19 ]
Układ odpowietrzony. Nic nie dało. Biegi wchodzą normalnie. Po puszczeniu sprzęgła na biegu jałowym jest odgłos jak by nie się tryby nie zazębiały . Na wstecznym biegu szarpie pojazdem . Nie mam już pomysłów. Może ktoś mia podobny problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum