Wysłany: Pią Lut 13, 2015 06:32 [R600] Gaz do końca a obbroty 1 tyś.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Roverek zrobił mi psikusa na piątek 13. Po wciśnięci gazu obroty chwilowo podnoszą się a potem powoli spadają i toczy się przy 1 tyś obrotów, nie gaśnie, nie szarpie, nie przerywa. Na jałowym to się nie dzieje tylko podczas jazdy. Dodam że od dłuższego czasu roverek dość mocno falował na jałowym i go telepało. Gdzie szukać problemu? jakiś czujnik, elektryka? Wieczorem wybłyskam chociaż błędy, ale pewnie będzie ich cała masa.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 13, 2015 06:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Linkę? a jest tam linka? Mało prawdopodobne tym bardziej że na postoju gaz działa jak należy.
Od jakiegoś czasu nie działa mi również pompka spryskiwacza i jedno światło przeciwmgielne, podobno w tej samej wiązce idą przewody od pompki i potencjometru gazu. Ktoś wie gdzie je zlokalizować? Miał podobny problem?
Coś mi świta po głowie, że to może być wina czujnika położenia hamulca.Na forum jest info jak sprawdzić.
Co do spryskiwacza to :
1) Sprawdź czy podczas uruchamiania jest dźwięk
2) Czasem wężyki, które są zamontowane w masce ( widać je po otwarciu maski ) potrafią się pozaginać, odpiąć i wtedy nie leci płyn.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Sprawdź bezpiecznik.Z tego co pamiętam bezpiecznik od pompki odpowiada także za klakson.
Jak jest sprawny to może coś się wypięło w pompce.Pompka pasuje także od jakiegoś Citroena
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum