Wysłany: Sob Mar 07, 2015 18:56 [R600] Cieknie lekko oleista i tłusta ciecz
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam, w mojej 600-tce wymienialem ostatnio skorodowane przewody paliwowe (wyciekło mi 3/4 zbiornika paliwa). Żegnając się z mechanikiem powiedziałem mu, że jeszcze zobaczymy się w tym tygodniu. No i następnego dnia z ciekawości zobaczyłem, czy dalej cieknie. Owszem. Tylko, że to nie było paliwo. Ciecz lekko oleista, bez zapachu. Najpierw myślałem, że to płyn chłodniczy, ale potem chciałem dojechać do garażu na prostownik i na zakręcie lekko mnie wyniosło i już się zaniepokoiłem. Zajrzałem pod maskę, tam na takim styku dwóch aluminiowych wężyków cieknie w najlepsze. A jak zgasiłem silnik, usłyszałem dziwne buczenie (filmik). Zacząłem podejrzewać, że to coś z płynem wspomagania, bo testowo skręciłem koła maksymalnie w lewo i w prawo i przy momencie oporu kierownicy "coś" zaczęło jakby intensywniej pracować (pompka od wspomagania?).
Zostawiłem samochód u mechanika, mówi, że na pierwszy rzut oka to płyn chłodniczy.
Ktoś miał coś podobnego u siebie?
edit: ilość wycieku była zatrważająca, bo to leciało jak z mocno odkręconej kropłówki.
w miejscu, gdzie na zdjęciu wskazuje klucz, mniej więcej stamtąd był wyciek
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 07, 2015 18:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum