Wysłany: Pią Kwi 03, 2015 17:45 [MG ZS] Jakie powinny być numery wtryskiwaczy i ciśnienie
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Dzień dobry,
Jakie powinny być numery wtryskiwaczy w MG ZS 2.0 113 KM? Silnik dymi,a zamontowane miałem wtryskiwacze z innego samochodu. Teraz chciałbym kupić właściwe, ale nie, wiem, jakie powinny być oryginalne numery i na jakie ciśnienie powinny być ustawione.
Proszę o pomoc i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 03, 2015 17:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Założyłem wtryskiwacze z końcówką 601 i sterującym 574 ustawionym na 213 bar i do obrotów 2200 nie przyśpiesza , ale nie dymi. Wkręca się na obroty powyżej 2200 obrotów po wypięciu przepływki ciągnie od 1000 obrotów , ale tylko do 3500
Zakładając że masz przepływke dobrą, wyczyść ją i zobaczysz czy jest różnica. W moim przypadku auto wgniatało w fotel do 3 tyś obr. po jej wyczyszczeniu co najmniej do 4 tyś a dalej nie sprawdzałem bo mi szkoda silnika Opisy czyszczenia znajdziesz na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum