Wysłany: Czw Maj 07, 2015 20:54 [R all] Gdzie serwisujecie? (Warszawa)
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Cześć,
przepraszam jeśli ten wątek jednak gdzieś już jest.
Przegrzebałam forum z wyszukiwarką i nie znalazłam takiego postu (sprawdzałam kilka razy, bo trudno było uwierzyć).
Czy możecie podzielić się informacją, gdzie serwisujecie swoje Roverki?
Mam zaufanego blacharza i gazownika, a teraz poszukuję mechanika do zaprzyjaźnienia mojego Streetwise'a.
Wiem,że jest lista z recenzjami, ale one mają po kilka lat, więc sporo mogło się pozmieniać.
Potrzebuję kogoś do ogólnego utrzymywania mojego autka w zdatności, posprawdzania poziomu i stanu olejów, zbadania wycieku z pompy wspomagania.
Dodatkowo, czy ktoś ma do polecenia kogoś od szyb i uszczelek? Tylne przepuszczają niestety wodę i wilgotnieją mi drzwi
Ostatnio zmieniony przez lp27 Pią Maj 08, 2015 00:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od 6 lat odwiedzam jednego mechanika-prywaciarza na Bemowie.
Ceny ma "Warszawskie" ale robi na czas, solidnie, chociaż czasem trzeba zapisać się z wyprzedzeniem nawet na wymianę oleju.Mowa o serwisie : Mechanika pojazdowa-Nowa
Co do szyb to dobre opinię zbiera serwis po przeciwnej stronie centrum handlowego Wola Park.Na szczęście nigdy nie musiałem korzystać z ich usług.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
[ Dodano: Sob Maj 09, 2015 21:46 ]
Ktoś jeszcze jest z Warszawy i mógłby coś powiedzieć?
Temat o tyle pilny, że w tym tygodniu chciałabym załatwić wstępną inspekcję autka.
"Profilaktyczny" przegląd przed zimą i właśnie miesiąc po zakupie auta się przyda, ew. wymiana klocków (sprawdzenie tarcz? - przy hamowaniu małe drgania na kierownice). No i mam "problem 999 999" na liczniku po wymianie alternatora przez poprzedniego właściciela. Akurat to na razie nie specjalnie przeszkadza.
Jahorau na przyszłość popytaj na forum czy jest ktoś kto Ci kompa podepnie (albo możesz sam kabel do Inpy kupić - koszt 30-40 zł).
Co do licznika to z tego co kojarzę trzeba go przeprogramować - na pewno zrobi to MaReK i pewnie marcin.misek. Może ktoś jeszcze się znajdzie po drodze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum