Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Może orientuje się ktoś z Was jakie charakterystyczne znaki (litery, cyfry, itp.) posiadać powinna oryginalna tarcza sprzęgła montowana do R620 Si z 96r.
Poprostu mam wątpliwości czy sprzęgło w moim roverku jest/było oryginalne. Jeżeli tak to przebieg ok. 170 tys. km. mógłby być prawdziwy. Jeżeli jednak to nie jest oryginalny zestaw (tarcza + docisk) mam prawo sądzić, że licznik został cofnięty.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 22:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 21:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm.
Musiałby odezwać się ktoś, kto miał R620Si i wymieniał w nim sprzęgło fabryczne.
Wtedy powiedziałby jakie fabrycznie sprzęgło tam wsadzono (producent).
Niestety taka informacja nie wystarczy do tego, aby jednoznacznie odpowiedzieć, czy licznik był cofany lub nie...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Niestety taka informacja nie wystarczy do tego, aby jednoznacznie odpowiedzieć, czy licznik był cofany lub nie...
Tak zgadzam się z Tobą. Jeżeli jednak sprzęgło, które wyciągnęli z mojego auta nie jest fabryczne to wszystko się wyjaśnia... W ASO HONDA nie są pewni ale mają wrażenie, że na tarczy brakuje pewnego hondowskiego znaku...
[ Dodano: Wto Kwi 17, 2007 4:09 pm ]
Podam symbole jakie znalazłem na tarczy i docisku. Może będzie Wam łatwiej odpowiedzieć na moje pytanie.
DOCISK: LC0 3KD 006A oraz czerwony numer: 20B663
TARZCZA:
Z jednej strony widnieją: 4B, LC, 04, DL oraz białe numery: 20B72, B66
Z drugiej zaś: F/W, SIDE, EB, 3B
Czy takie sprzęgło montowano fabrycznie w R620Si w 96r?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum