Wysłany: Pon Maj 28, 2007 12:01 [R75] Problem z prędkościomierzem i kontrolka ABS
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Jadac samochodem nagle zauwazylem, ze przestal dzialac predkosciomierz, zapalila sie kontrolka od ABS i wariuje wskaznik poziomu paliwa. Co moze byc przyczyna? Czy jest moze jakis przewod przy kole, ktory ma wplyw na dzialanie ABS i predkosciomierza? Bo byc moze sie urwal? a jesli nie to gdzie szukac przyczyny? z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
Loo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 01:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 12:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
właśnie przed chwilką wyraziłem podziw dla koleżanki Jolci za rozwiązanie tego samego problemu u niej ewidentnie czujnik ABS
patrz przedostatni post tutaj:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=16382
no teraz to już nie jest przedostatni
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pon Maj 28, 2007 23:56, w całości zmieniany 1 raz
wlasnie przed chwila opisalam ten problem... mialam identycznie.... czujnik ABS..... przod...
u mnie to byla prawa strona
pozdrowka Jola
Jolcia miala racje, ze to czujnik ABS. Tylko, ze umnie na szczescie nie byl to nie sprawny czujnik, tylko przewody, ktore byly przyczepione do nadkola na zatrzask polyzowaly sie i obsunely. Musial wcisnac sie gdzie w okolicach sprezyny i zostal przygnieciony, najwidoczniej zrobilo sie zwarcie. Po "owinieciu" tasma izolacyjna wssytko wrocilo do normy pozdrawiam i dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum