Mam do was wielka prośbę, w którymś temacie pisałem już o tym ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi...chodzi mi dokładnie o to...jaki filtr stożkowy moge założyć do swojego R214i 8V .
Chcialbym kupić tego :
http://sklep.tuning.pl/pr...d=61&d_id=95505
ale boje sie ze nie jest on dedykowany dla 8 zaworowego silnika i ze może mieć jakiś spadek mocy zamiast wzrost.
Co o tym sądzicie ? Mam nadzieje ze nie będzie żadnych przeciwwskazań tego stożka do mojego silnika (chodzi mi wyłącznie o filtry stożkowe...może ktoś zaproponuje jakąś inna koncepcje ? )
Pozdrawiam
piter34: scaliłem posty z "tamtego" tematu.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Lip 24, 2007 11:11, w całości zmieniany 1 raz
Spadku mocy napewno nie bedzie raczej przeciwnie, sinik 16 V jest mocniejszy a 8 V potrzebuje filter z mniejszymi oporami ssania tak ze od 16V bedzie git
piter34: usunąłem fotkę
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Lip 26, 2007 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 17:19
patryk214 napisał/a:
Witam,
Spadku mocy napewno nie bedzie raczej przeciwnie, sinik 16 V jest mocniejszy a 8 V potrzebuje filter z mniejszymi oporami ssania tak ze od 16V bedzie git
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum