Mam założony Filtrona i jest w porządku. Żeby wiarygodnie porównać oba filtry to tak naprawdę trzeba byłoby z nimi pojeździć. Nie mam zaufania do tanich (i to jeszcze z aktywnym węglem) chociaż czasami są to produkty znanych marek tylko nie logowane ale to już inna sprawa.
Nie mam zaufania do tanich (i to jeszcze z aktywnym węglem)
KrzysiekS napisał/a:
Mam filtr Filtrona i jest wszystko ok nie ma co ryzykować oszczędzając parę groszy...
a to ja najpierw pozwolę sobie kolegów odesłać do tego celem zapoznania się z definicją węgla aktywnego, a jednocześnie poprosiłbym o wyjaśnienie Waszej niechęci
grz3loo napisał/a:
Nie wiem jaki filtr kabionowy wybrac czy z Filtrona czy jakis nieznanej firmy ale z aktywnym weglem
a tutaj to powinieneś się sugerować własnymi odczuciami, możliwościami finansowymi, dostępnością towaru itp. ... te dwa wymienione przez Ciebie filtry niemal jednakowo spełnią swoją rolę w samochodzie, tylko pamiętaj o jednym .... filtr kabinowy w miarę możliwości wymieniamy jak najczęściej
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
A ja z kolei miałem Filtrona i odczułem baaardzo duże ograniczenie przepływu powietrza, na starym filtrze tak nie było. Znam kilka osób z podobnymi odczuciami, z innych jednak samochodów. No chyba że trafiłem na jakiś felerny egzemplarz.
Zakupilem jednak Filtrona i juz go zalozylem. Przy wyciaganiu starego filtru stwierdzilem ze juz dawno poprzedni wlasciciel tam nie zagladal (o ile w ogole tam zagladal ktos) bylo tam mnustwo lisci i ogolnie brud . Orginalnie montowane filtry sa z aktywnym filterem czy bez i jakiego sa koloru. Moj byl czarny ale to chyba z brudu bo grzbiety jego byly biale.
Moj byl czarny ale to chyba z brudu bo grzbiety jego byly biale.
to nie był orginalny (po opisie można wnosić ze to filtron), czyli jednak poprzedni wlaściciel kiedyś zagladał
orginalne są Valeo , czarna plasikowa ramka+ bialy środek
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
to nie był orginalny (po opisie można wnosić ze to filtron), czyli jednak poprzedni wlaściciel kiedyś zagladał
orginalne są Valeo , czarna plasikowa ramka+ bialy środek
No wlasnie byl on w czarnej ramce wiec pewnie orginaly a czarny byl prawdopodobnie z powodu takiego ze nie byl jeszcze nigdy wymieniany. Samochod byl sprowadzony z holandii wiec na pewno nie byl to Filtron
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum