Wysłany: Pon Sie 20, 2007 23:03 [R620] Piszczy podczas skręcania na przodzie. Od 1 dnia
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Zaczął mi ostatnio piszczeć na przodzie podczas manewrowania kierownicą (niezależnie od prędkości), cóż to może być ? Mam problemy ostatnio z prawą oponą (jest gwóźdź i muszę dopompowywać kompresorem powietrze codziennie) może to dlatego ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 10, 2011 15:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 07:45 Re: [R 620i 95] Piszczy podczas skręcania na przodzie. Od 1
carmamir napisał/a:
Zaczął mi ostatnio piszczeć na przodzie podczas manewrowania kierownicą (niezależnie od prędkości), cóż to może być ?...
Na Twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia układu wspomagania (poziom płynu w zbiorniczku, stan paska), a zaraz po tym sprawdziłbym stan całego, przedniego zawieszenia. Gwoździem w oponie się nie przejmuj w kontekście tego piszczenia. Jak Maciek321 wspomniał nie ma to nic wspólnego.
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Prawdopodobnie płyn do automatycznych skrzyń biegów Dextron II lub III.
Są też "specjalne" płyny producentów np. Honda Power Steering Fluid, które są dostępne w serwisach za dodatkową opłatą.
Na 100% na zbiorniczku jest napisane co powinienneś wlać.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum