Witam,
już od kilku dni szykuje sie do wymiany wycieraczek. Chciałem sie WAS zapytać jaką firmę możecie mi polecić i jaki model.
Chciałem wymienić na trochę dłuższe, obecnie mam 450mm i wydaje mi sie ze zmieściła by sie troszkę dłuższa, np Lewa 500mm i Prawa 480mm (lub Lewa 500 prawa 450).
Co o tym myślicie?
Czy ktoś eksperymentował już z długościami wycieraczek?
_________________ ROVER 25 1.4 16V X.2000
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 12:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
480 pokojnie wejdą. Jeżdżę na Bosch eco i są OK, ale słyszałem pochlebne opinie o Valeo silencio. Myślę ,że sięskuszę na nie jak moje obecne sie skończa
Witam,
już od kilku dni szykuje sie do wymiany wycieraczek. Chciałem sie WAS zapytać jaką firmę możecie mi polecić i jaki model.
Chciałem wymienić na trochę dłuższe, obecnie mam 450mm i wydaje mi sie ze zmieściła by sie troszkę dłuższa, np Lewa 500mm i Prawa 480mm (lub Lewa 500 prawa 450).
Co o tym myślicie?
Czy ktoś eksperymentował już z długościami wycieraczek?
Ja eksperymentowalem i w 200'tce po stronie kierowcy weszla 530 a od pasazera 475-480 jest w sam raz. Od strony kierowcy proponuje jednak zalozyc 500 i bedzie ok. Osobiscie trenowalem boscha. Teraz po wyplacie biore boscha aerotwins A503s (cos jak valeo xtrm) czyli same piora. Kolega emes w 45'ce i 400'tce ma valeo xtrm 500->kierowca i 450-> pasazer i bardzo sobie chwali.
Bosch AEROTWIN - też się nad nimi zastanawiałem nie mam tylko pewności czy będą na 100% pasowały do mojego R25
Jesli maja mocowanie tzw.: U to mysle ze bez pproblemu ale tak jak pisalem poprzednio - max. 500 od strony kierowcy i max. 475/480 od strony pasazera.
Jak kupie swoje (impreza ta nie nalezy do najtanszych niestety bo zestaw A503s kosztuje jakies 130-140 PLN) to dam zdjecia.
Jak kupie swoje (impreza ta nie nalezy do najtanszych niestety bo zestaw A503s kosztuje jakies 130-140 PLN) to dam zdjecia.
hmmm to nie taki kosmos ja dziś kupiłem 2 wycieraczki firmy SWF(Valeo) płaciłem 53zł za sztuka. Mój brat ma takie w busie i są rewelacja. A co do Bosch AEROTWIN oprócz tego że zastanawiam się czy będą pasowały zastanawia mnie jak będą one wyglądały po zimie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum