Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 09:47 [R416] Jak ściągnać tapicerkę z drzwi?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Mam problem z szyba i zamkiem w R 416 si z 1996r w przednich drzwiach. Wczoraj zabrałem się za to, ale nie dąłem rady ściągnąć tapicerki - odkręciłem 2 śruby z uchwytu, jedna od klamki i jedna plastykowa, odczepiłem zaczepy(te na wcisk) a mimo to tapicerka dalej nie zeszła - cos w okolicy klamki albo sama klamka dalej ja trzyma - ja kto przeskoczyć?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 21:25, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 09:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tapicerka i zamykaniem szyby sobie poradziłem - dzięki wam Ale został problem zamka. Chodzi o to ze musze bardzo mocna trzasnąć drzwiami żeby sie zamknęły, - zamek a właściwie zatrzask, kowadełko czy jako to tam nazwać- to co zamyka jest pokryte jakimś elastycznym plastykiem, a u mnie sie to ułamało i jest jak jest – może ciężko mnie teraz zrozumiał, ale sam nie wiem jak to pisać, zrobię fotki to sprawa będzie jasna
Próbowałem wymontować zamek – odczepiłem wszystkie uchwyty poza główna klamka i zamkiem(wkładką) – nie mogłem sobie z tym poradzić – czy trzeba klamkę odkręcić żeby odpiąć od niej zamek?
spróbuj podregulować to ucho na słupku (to za które łapie zamek)
Przypuszczam, że drzwi Ci się poprostu zwiesiły, i dlatego masz problemy z zamykaniem, i dlatego też się rozleciał ten plastik na zamku
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum