Witam serdecznie!
Mam Rover’ka 214i 97r. i chciałbym wymienić mu kółka. Mam upatrzoną felgę 16'', ale parametry felgi to 16x7.5J ET35.
Czy bez problemu zmieści mi się w nadkole i jaką oponę dobrać (ja widziałbym tam 205/50) by nic nie tarło.
Zawieszenie jest oryginalne.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 10:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam serdecznie!
Mam Rover’ka 214i 97r. i chciałbym wymienić mu kółka. Mam upatrzoną felgę 16'', ale parametry felgi to 16x7.5J ET35.
Czy bez problemu zmieści mi się w nadkole i jaką oponę dobrać (ja widziałbym tam 205/50) by nic nie tarło.
Zawieszenie jest oryginalne.
Ok., wyszło mi, że opona będzie 28.3mm większa, ale nadal nie wiem czy mi się zmieści i co z tym ET. Wiem że standard dla R'ki to 45 a co jeśli będzie 35??
Ja mam et 30 (tyle ze na 14"). I się mieści. ET jest to odsadzenie od piasty. ET 35 jest bardziej wystawione na zewnątrz niż ET45 (czyli samochód jest szerszy). W twoim przypadaku to jest 1 cm na zewnątrz samochodu na każdą stronę.
Dzięki Panowie za pomoc. Znalazłem wiec 2 rozwiązanie... Z anglika felgi 17'' od ZR i kompletne zawieszenie, bo moje jest już do wymiany. Zastanawiam się jednak, czy to autko w tym momencie nie będzie za sztywne...
Zastanawiam się jednak, czy to autko w tym momencie nie będzie za sztywne...
Nieeeeee a serio to nie wiem, podejrzewam, że się dowiesz dopiero jak założysz. Dla jednego barka na morzu jest sztywna, a dla innego taczka jest za miękka Stwierdzenie że coś jest sztywne lub nie, ma w sobie sporą dozę subiektywnej oceny
Na razie mam 195, ale na 15'' i na dodatek 45 profil. R'ka daje rade ,ale faktycznie jak mu 17-tki założę to może się strasznie zamulić. Sam już nie wiem co robić... Po mojemu na 17tkach wyglądałby ślicznie, ale maluch spod świateł brałby mnie z dwójki
. Z anglika felgi 17'' od ZR i kompletne zawieszenie, bo moje jest już do wymiany. Zastanawiam się jednak, czy to autko w tym momencie nie będzie za sztywne...
Myślę że o komforcie możesz zapomniec - taki zawias i 17" felgi to bedzie jak na wozie drabiniastym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum