Wysłany: Sro Paź 31, 2007 14:39 [R414] Nie działający pilot
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam, szukam pomocy. Chciałem odpalic samochód po kilku dniach postoju w garażu i nic. Akumulator sprawny. Pilot wogóle nie zadziałał, wykonałem wszystkie punkty synchronizacji włącznie z wymiana bateriii nic. Po włozeniu kluczyka do stacyjki tylko pikanie. Co sie dzieje - wymiana immobilaizera? Jak tak, to co trzeba zrobić. Brak kodu klucza, jeden pilot. PLIS
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 14:02, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 14:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź połączenia masy z karoserią, odłącz akumulator na pół godzinki i jeszcze raz spróbuj zsynchronizować pilota, jak to nic nie da, to dobrze by było sprawdzić koputerem co w nim siedzi
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
...Po włozeniu kluczyka do stacyjki tylko pikanie. Co sie dzieje...
nie rozbraja Ci się immobilaizer ...
czy aby na pewno pilot jest sprawny ? na pewno dobrze zsynchronizowany ? wykonałeś wymianę baterii i synchronizację pilotów zgodnie z instrukcjami na naszej stronie głównej ? nie masz czterocyfrowego kodu immobilaizera ?...
jeśli odpowiedź na każde z powyższych pytań brzmi TAK to niestety pozostaje Ci jedynie podłączyć autko pod komputer
kiedyś gdzieś ktoś pisał (niestety nie pamiętam kto i w którym temacie ) , że synchronizacja pilota odniosła skutek dopiero po 5 naciśnięciu przycisku zamykania - może tego jeszcze spróbuj
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
u mnie jak padl aku i pilot nie dzialal
to juz przy sprawnym aku wcisnalem oba guziki na pilocie naraz
przytrzymalem ok 7s.
samochod sie sam zamkna i uzbroil
i jest ok
Dziękuję wszystkim za radę, prawdopodonie zacznę od odwiedzenie dobrego elektronika który sprawdzi i oczyści pilota/moim zdaniem gdzieś jest zimny lut/
A potem zostaje tylko........
Nara
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 00:28
Posprawdzaj wszystkie bezpieczniki ( u mnie w 200 padl jeden ktory sie znajdowal w skrzynce kolo akumulatora - nie wiem jak w 400) i u mnie pomoglo a tez juz prawie po lawete dzwonilem
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 09:37
Pilota synchronizuje się naciskając 5 razy na przycisk pilota (obojętnie który) tak jak napisał gniewu , sprawdż czy wogóle działa centralny zamek może faktycznie przepalił się bezpiecznik , jeżeli to wszystko jest OK. to tylko jakiś elektronik , może naprawi pilota , jeżeli nie to tylko komputer i trzeba wkodować pilota lub odczytać kod K.A.C
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum