Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Mając zamontowaną w Roverku radionawigację (tzw. strzałkowa, mała nawigacja),- można zamontować nawigację z monitorem kolorowym, również oryginalną roverowską?
Co będzie potrzebne oprócz wymiany samego radia, na radio z monitorem? Jakie dodatkowe elementy i podzespoły będą potrzebne do jej uruchomienia?
Czy istniejąca instalacja jest taka sama? Czy należy ją wymienić (ale to chyba niemożliwe bez rozkręcania wszystkiego po drodze )
Dzięki z góry za wszystkie sugestie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 21:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co widzę, to się da ... ale po co ?
W żaden sposób nie będzie się ona umywać do AutoMapy czy też TomTom .....
Chyba że chodzi Ci tylko o efekt wizualny .
Ta strzałkowa - mimo że prosta - to nie głupia. Mam mapę pokrycia 51% Polski od kolegi PD i działa dobrze.
Przynajmniej masz ekran z navi przed nosem , a druga sprawa to z samego założenia masz lepsze radio CD (alpine) bo jeśli się nie mylę to te z navi kolorową miały bodajze Philipsa ... no ale chłopaki może dokładnie powiedzą.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 17:40
high line jest produkcji alpine , harmon był tylko dadatkiem i jest to wzmacniacz i skrzynia. Nie opłacalny zabieg . Musisz nową wiązkę założyć , dołożyć komputery : radia ,tv, nawigacyjny.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Mar 2003 Posty: 106 Skąd: opolskie
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 17:47
PHJOWI napisał/a:
Musisz nową wiązkę założyć
Więc właśnie. I to cały "kłopot".
Po obserwacjach do takiego samego wniosku dochodzę. Jednak nie miałem pewności 100%.
Kiedyś naszła mnie taka ochota wymiany, która jak szybko przyszła, tak i szybko przeszła. Drogi interes, rozbebeszać pół samochodu aby nową wiązkę przepuścić, dodatkowe komputery, etc.
gipsy2, Ja mam właśnie taką nawigacje i po mimo wprowadzenia wszystkich danych zgodnie z instrukcją nie chce mi pokazywać trasy -dlaczego może byś mi pomógł -pozdrawiam
Witam
Spróbuj skorzystać z "POSITION INFO", jeśli nie zadziała masz problem ze sprzętem.
(zakładam że masz że płytka jest dobra i czytnik "widzi" mapę)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum