Sprawdź stan oleju w zbiorniczku od wspomagania. Lubi sobie wyciekać wężykami.
Gdy będzie go za mało to pompa wspomagania zacznie sobie "śpiewać" jak u Ciebie.
dzieki za rade - wiesz nie sprawdzilem tego - fakt jest malo dzis doleje - teraz pytanie jaki dolac?? jest cos czerwonegow srodku ! czy wszystko sie z tym miesza?? prosze o rade ,
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 10:24
1. http://www.roverki.pl/art...ne%20techniczne
2. Dextron II - ja planuje wymienic - a na dolewkę stosuję najprostszy orlenowski Hipol D II
chyba za 13 złotych za litr.
Pozdrówka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak powiedział String, ważne jest żeby płyn był zgodny z normą Dexron II D. Ja akurat kupiłem czerwonego Mobila - ok. 20 za litrową butelkę. I trzymaj sie tego koloru
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 15:13
u mnie w 600-ce chodzi leciutko jednym paluszkiem, i przyznam ze przy wiekszych predkosciach az za lekko, lepiej jest troche jak kierownica chodzi ''ciężej" nie wiem jak to powinno byc w twoim roverku, mozliwe ze płyn ci wycieka.
Sprawdź stan oleju w zbiorniczku od wspomagania. Lubi sobie wyciekać wężykami.
Gdy będzie go za mało to pompa wspomagania zacznie sobie "śpiewać" jak u Ciebie.
dzieki wielkie przyjacielu za pomoc wystarczylo dolac plynu i od razu wszystk ucichlo... ps . nie pomyslalem o tym bo w moim wczesniejszym Roverze (213s) nie bylo wspomagania ... raz jeszcze dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum