Wysłany: Czw Gru 27, 2007 11:40 [R420] Co to za czujnik
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Przy wymianie oleju zauważyłem oderwany kabelek od czujnika. Urwał się tak paskudnie, że nie ma jak go ponownie przymocować, ukręcił sie przy samym czujniku. Chcę dokupić ten czujnik, niestety nie wiem do czego on służy, jak sie nazywa. Wkręcony jest tuż nad filtrem oleju troszkę bliżej przodu w pozycji poziomej od strony prawego koła. Jest w kształcie walca o długości ok 2cm i średnicy 1,5cm, w kolorze żółto-miedzianym i jest z jakiegoś metalu. Wychodzą z niego dwa kabelki o dł. 40cm , biały i chyba czerwono-czarny, (ukręcił się biały) i łącza sie z instalacją elek. za pomocą wtyczki.
Jak się nazywa, za co odpowiedzialny jest ten czujnik?
Ps. Czujnik ciśnienia oleju wymieniałem osobiści jakiś czas temu i wygląda on zupełnie inaczej.
Czarna plastikowa wtyczka wychodzi bezpośrednio z czujnika i umiejscowiony jest, też nad filtrem na tej samej wysokości lecz od strony kabiny i wkręcony jest od góry pod skosem.
pozdr.
_________________ radko
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 22:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 11:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba masz rację, od kilku dni nie działa klima. Jak myślicie, czy jak go wykręcę wypłynie coś, czy ok? Spróbuję wieczorem jakoś to polutować, bo z zakupem tego czujnika troszkę nie halo. Dam znać jak poszło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum