Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Maj 2003 Posty: 171 Skąd: Siedlce
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 11:59 [Seria K]wymiary i dokŁadne foto skrzyni do silników Kseries
Witam.
Jak w temacie Proszę kolegów roverkowców o pomoc. Poszukuję info o wymiarach skrzyń biegów do silników Kseries. Mile widziane też jakieś dokŁadne fotki tych skrzyń.
Drugie pytanie czy ktoś rozbierał skrzynię biegów? Czy ta skrzynia ma coś takiego jak "dzwon"? Czy część przykręcana do silnika jest jednocześnie obudową przekładni? Jaka jest odległość od miejsca łączenia skrzyni z silnikiem do miejsa rozkręcania/odkręcania tego elementu od reszty...
PS. Wiem że to nie giełda ale w zależności od powyższych informacji być może będę poszukiwał uszkodzonej skrzyni biegów w cenie złomu... Może ktoś ma coś takiego na zbyciu??
Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc...
[ Dodano: Sro Lis 21, 2007 13:22 ]
Zapożyczyłem zdjęcie z Allegro. :
Chodzi mi o wymiar zaznaczony na czerwono oraz o jakieś dokładniejsze zdjęcia. I oczywiście jak tą część się zdejmuje i jak wygląda z każdej możliwej strony.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 11:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolega PHJOWI i przemo pewnie maja taka skrzynie na wierzchu , ja zobacze czy da sie to zmierzyc w samochodzie, czarno widze bo tam jest filtr powietrza i ciasno kolo silnika
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
przy bardzo ograniczonym dostepie wyszlo mi cos okolo 9- 10 cm
zeby to dokladniej zmierzyc trzebaby bylo wyjac filtr powietrza
i moj pomiar byl chyba tak jakby z drugiej strony czyli na fotce u gory
tam na tej pierwszej fotce na poczatku forum ta skrzynia to jakos lezy odwrotnie
bo ja rozrusznik mam z przodu stojac przodem do auta
chyba ze to badziewie tam z tylu to nie jest rozrusznik
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Maj 2003 Posty: 171 Skąd: Siedlce
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 20:41
optimum byłoby jakieś 13-14cm. wtedy tylko płyta z 1,5 cm i mamy dzwona do skrzyni forda...
Tyle że ten rozrusznik mi nijak nie pasuje żeby tak był przeniesiony na drugą stronę ale to niemożliwe . Pasowałby dokładnie tam gdzie wychodzą półosie...
_________________ 129KM/190Nm - kto mi powie jak to poprawić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum