tez nad tym myslalem Scansol i farba zejdzie ale co ciezko wypolerowac w tych rowkach ale widze ze to w miare wykonalne chodz nie jest to zrobione na lustro
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no do lustra to trzeba miec cierpliwosc, no i silne palce
ja to mechanicznie polerowałem tzn wiertarka, uchwyt na "rzepę" i tarcza z filcu no i pasta troszkę szybciej to idzie niż palcami i lepszy efekt wychodzi Widziałem w jednym sklepie takie stożki filcowe do polerowania trudno dostępnych miejsc.
Zrobiliście mi smaka też sobie wypoleruję pokrywę i co się tylko da
Aha... to w takim razie jaką farbą pomalować kolektor bo tak mi się zdaje że go raczej nie da się wypolerować na lustro, jak będę miał czas w sobotę (zależy ile mi zejdzie z wymianą klocków z tyłu) to wypoleruje pokrywę tak jak te dekle w tym motorze i zrobię fotki i tu wkleję
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 22:14
Wszystko da się wypolerować, tylko trzeba trochę samozaparcia Polerowałem same napisy z dekla zaworowego - łatwo, szybko i przyjemnie Z rowkami będzie trochę jazdy - Są dość kanciaste i w wewnętrznych narożnikach idealnie nie będzie. Kolektor dolotowy - więcej szlifowania papierkiem, ale za to mniej uciążliwych miejsc. Tylko czy potem będzie sie chciało codziennie maskę otwierać i ze szmatą szaleć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum