Nareszcie temat moich stuków rozwiązany. Panowie z stacji diagnostycznej sprawili się
wyśmienicie.
Mój problem rozwiązali mechanicy z Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów w Kolonia Poczesna ul.Górna 1B.Stacja znajduje sie przy trasie 1 ( jadąc od Katowic na Warszawę ok. 15km przed Częstochową)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 06:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam wszystkich mam podobny problem z tą różnicą że u mnie słychać stuki przy przyśpieszaniu na 3,4, i 5 częstotliwość stuków 1/se ale gdy ustabilizuje jazdę nic nie słychać jak by zanikł . pisaliście by sprawdzić stan kół ogumienia przegubów i tak dalej sprawdzone jak należy wszystko w porządku ale stukot jest dalej więc szukam dalej pomocy. Napisaliście aby sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów ok nie ma sprawy ale powiedzcie mi gdzie jest ten korek w którym miejscu gdzie się znajduje jakies fotografie chociaż gdyż nie jestem mechanikiem i nie mam zielonego pojęcia o tym gdzie sie takie coś znajduje proszę o pomoc w jednej i w drugiej sprawie. prosze o fotografie bardzo pilne.
Ps. hałas zaczoł sie po wymianie pewnej części w servisie a mianowicie ( nie wiem jak to sie nazywa) ale postaram sie to opisać uciekał olej dot4 nalewa się go do takiego małego zbiorniczka przy pojemniczku do hamulców po naciśnięciu sprzęgła olej wyciekał jest tam jakiś tłoczek albo coś do wspomagania sprzęgła sam nie wiem coś takiego dziwnego sam nie wiem co to jest ??? :?: pękła guma w serwisie powiedzieli mi że wszystko jet ok i wymienili tylko ta gumkę i założyli z powrotem to wygląda jak siłownik tak jakby ale nim nie jest na pewno wiecie o co chodzi jeśli nie to mogę wysłać fotkę. po wymianie od tego momętu zaczeły się te dziwne stuki. ROVER 620i, benzyna, skrzynia manualna, 5biegowa nie ma ABSu, Przebieg 150tyś :bezradny: :bezradny: :bezradny: :bezradny:
Dodano: Nie Mar 02, 2008 18:54
witam wszystkich mam podobny problem z tą różnicą że u mnie słychać stuki przy przyśpieszaniu na 3,4, i 5 częstotliwość stuków 1/se ale gdy ustabilizuje jazdę nic nie słychać jak by zanikł . pisaliście by sprawdzić stan kół ogumienia przegubów i tak dalej sprawdzone jak należy wszystko w porządku ale stukot jest dalej więc szukam dalej pomocy. Napisaliście aby sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów ok nie ma sprawy ale powiedzcie mi gdzie jest ten korek w którym miejscu gdzie się znajduje jakies fotografie chociaż gdyż nie jestem mechanikiem i nie mam zielonego pojęcia o tym gdzie sie takie coś znajduje proszę o pomoc w jednej i w drugiej sprawie. prosze o fotografie bardzo pilne.
Ps. hałas zaczoł sie po wymianie pewnej części w servisie a mianowicie ( nie wiem jak to sie nazywa) ale postaram sie to opisać uciekał olej dot4 nalewa się go do takiego małego zbiorniczka przy pojemniczku do hamulców po naciśnięciu sprzęgła olej wyciekał jest tam jakiś tłoczek albo coś do wspomagania sprzęgła sam nie wiem coś takiego dziwnego sam nie wiem co to jest ? pękła guma w serwisie powiedzieli mi że wszystko jet ok i wymienili tylko ta gumkę i założyli z powrotem to wygląda jak siłownik tak jakby ale nim nie jest na pewno wiecie o co chodzi jeśli nie to mogę wysłać fotkę. po wymianie od tego momętu zaczeły się te dziwne stuki. ROVER 620i, benzyna, skrzynia manualna, 5biegowa nie ma ABSu, Przebieg 150tyś
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 18:55
rybsson666 napisał/a:
Napisaliście aby sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów ok nie ma sprawy ale powiedzcie mi gdzie jest ten korek w którym miejscu gdzie się znajduje jakies fotografie chociaż gdyż nie jestem mechanikiem i nie mam zielonego pojęcia o tym gdzie sie takie coś znajduje proszę o pomoc w jednej i w drugiej sprawie. prosze o fotografie bardzo pilne.
Poszukaj na forum tematów z tym związanych. Sam wklejałem rysunki z Rave już wielokrotnie .
rybsson666 napisał/a:
Ps. hałas zaczoł sie po wymianie pewnej części w servisie a mianowicie ( nie wiem jak to sie nazywa) ale postaram sie to opisać uciekał olej dot4 nalewa się go do takiego małego zbiorniczka przy pojemniczku do hamulców po naciśnięciu sprzęgła olej wyciekał jest tam jakiś tłoczek albo coś do wspomagania sprzęgła sam nie wiem coś takiego dziwnego sam nie wiem co to jest ?
[quote="thef"][quote="rybsson666"]Napisaliście aby sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów ok nie ma sprawy ale powiedzcie mi gdzie jest ten korek w którym miejscu gdzie się znajduje jakies fotografie chociaż gdyż nie jestem mechanikiem i nie mam zielonego pojęcia o tym gdzie sie takie coś znajduje proszę o pomoc w jednej i w drugiej sprawie. prosze o fotografie bardzo pilne.[/quote]Poszukaj na forum tematów z tym związanych. Sam wklejałem rysunki z Rave już wielokrotnie ;).
[quote="rybsson666"]Ps. hałas zaczoł sie po wymianie pewnej części w servisie a mianowicie ( nie wiem jak to sie nazywa) ale postaram sie to opisać uciekał olej dot4 nalewa się go do takiego małego zbiorniczka przy pojemniczku do hamulców po naciśnięciu sprzęgła olej wyciekał jest tam jakiś tłoczek albo coś do wspomagania sprzęgła sam nie wiem coś takiego dziwnego sam nie wiem co to jest ???[/quote]Piszesz o wysprzęgliku.[/quote]
przykro mi nie znalazłem choć bardzo sie starałem nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia czy linka do opisu w którym miejscu jest korek wlewu oleju do skrzyni a mam jeszcze jedno pytanko a co to za gumka jest wsadzona na obudowie silnika ?? odkryłęm ja i widać jakąś tarcze tak jakby ale mniejsza z tym ale gdzie jest ten korek do wlewu oleju???
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 19:56
rybsson666 napisał/a:
Napisaliście aby sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów
Ja nic takiego nie napisałem
rybsson666 napisał/a:
ale powiedzcie mi gdzie jest ten korek w którym miejscu gdzie się znajduje jakies fotografie chociaż gdyż nie jestem mechanikiem i nie mam zielonego pojęcia o tym gdzie sie takie coś znajduje proszę o pomoc w jednej i w drugiej sprawie
Na forum ten temat był wielokrotnie poruszany, jak pisałem sam kilka razy wklejałem rysunek z Rave
rybsson666 napisał/a:
przykro mi nie znalazłem choć bardzo sie starałem nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia czy linka do opisu w którym miejscu jest korek wlewu oleju do skrzyni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum