Zielone nie wytrzymują bardzo wysokich temperatur, ale trzeba sie bardzo mocno postarać, żeby je "zjarać". Czerwone natomiast kiepsko hamują na zimno. Dopiero po rozgrzaniu uzyskują swoją skutecznośc. Myślę, że jednak greeny do normalnej jazdy. Pozatym coś mi sie wydaje, że nie ma red'ów do R200/25 okrągłych. Red'y można dostać, do R200 coupe.
Same tarcze TG są pierwsza klasa, tylko hałasują przy hamowaniu Ciekawe po ile są te z serii Ultimax i czy są dostępne do R200
Przy tak lekkim FWD samochodzie bębny z dobrymi szczękami dają radę
Co do wyboru tarcz i klocków - czerwone super hamują ale dopiero po mocnym rozgrzaniu (tak jak pisał Brt)...
Osobiście bym poszedł w Brembo Max, albo nawet jakieś gładkie (Brembo, Zimmerman), i dobre klocki jak Ferodo DS Performance. Do tego dobry płyn DOT 5.1 i przewody w oplocie - żyć nie umierać!
BTW Mam gładkie Brembo, Ferodo DS oraz Ferodo Racing DOT 5.1 i hamuje to bardzo ładnie
Ja tam uważam EBC za trochę przereklamowane bo osobiście nie widziałem ich w żadnych mocniejszych maszynach:) Popieram za to srbenda jeżdżę na zimmermannach wierconych ( jednak to że do Porsche pchają te tarcze coś mówi )plus DS performance i jestem zadowolony lepszym efektem może być tylko przejście na większą tarcze.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 12:42
dobryziom napisał/a:
Ja tam uważam EBC za trochę przereklamowane bo osobiście nie widziałem ich w żadnych mocniejszych maszynach:) Popieram za to srbenda jeżdżę na zimmermannach wierconych ( jednak to że do Porsche pchają te tarcze coś mówi )plus DS performance i jestem zadowolony lepszym efektem może być tylko przejście na większą tarcze.
Alex w swojej coupe turbo ma ebc tg i red stuffy i są bardzo dobre.
zależy co znaczy dla ciebie bardzo dobre... ja jeżdżę na swoich codziennie i przetestowałem je w rożnych sytuacjach jak na tarcze 262mm nie widzę lepszego rozwiązania no chyba ze wymiana zacisków ale to już inna bajka Twoja wypowiedz jest jako użytkownika czy jako widza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum