Nawet w małym w porównaniu z Wawą Rzeszowie 100 razy fajniej się łazi po rynku i okolicach
W Rzeszowie przynajmniej rynek jest W cieplejsze dni wystawiają ogródki i życie tętni
Bardzo ciekawą knajpką jest Tawerna (coś w Twoim klimacie Maćku) stoliki i stołeczki z beczek, maszt na środku szanty ... i grog o 20tej. - tylko zawsze brak miejsca
No ogólnie to szkoda gadać, bo Wawa przez ten cały bałagan architektoniczny jest beznadziejna jeśli chodzi o takie imprezowe wyjścia.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 08:45
Piwne zapytanie do Poznaniaków - a jest jakiś taki regionalny rarytas poznański? Jak ten Porter Łódzki? Z chęcią bym poznał Poznań od podszewki (od tej ciekawszej strony)
OT: (odnośnie architektury)Ale za to staną nam już wkrótce 3 przesłaniające słońce wieżowce po ok 180-190m
W tawernie w Rzeszowie chyba bylem. To ta knajpa do ktorej wchodzi sie od tylca rynku? Od strony poludniowej? To musiala byc Tawerna bo caly czas szanty zapodawali
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
W tawernie w Rzeszowie chyba bylem. To ta knajpa do ktorej wchodzi sie od tylca rynku? Od strony poludniowej? To musiala byc Tawerna bo caly czas szanty zapodawali
Dokładnie tam Nie jestem pewien co do kierunku czy akurat południowy, jak wchodzilismy ostatnio to słońca nie było )
Skiba
Jak tak piwne podróże uprawiasz to zaglądnij do CK Browar w Krakowie ciekawe piwka (minus - płatne WC)
no i oczywiście Spiż we Wrocku zacny wybór trunków.
Jak tak piwne podróże uprawiasz to zaglądnij do CK Browar w Krakowie ciekawe piwka (minus - płatne WC)
hehe piwno podróże jak najbardziej ... Ogólnie to szukam tego Guinnessa w puszcze, podobno od kwietnia ma już na iść export i cena (też podobno) ma się kształtować ok 6 zł za puszkę. Gdyby jakiś bar blisko mnie, miał Guinnessa z kija, to ze mnie stały klient murowany A na portera łódzkiego namówił mnie tata, bo sam jeszcze nie próbowałem
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 11:55
mrd napisał/a:
Ja takowe odbywam
CK Browar jest fajny jak to te nasze browary jak Browarmia w Wwie, Spiż we Wrocku czy Browaria w Poznaniu ale w tym CK browarze nie polecam 'imponującej piramidy krążków cebulowych z fosą sosów' Piramida jest złożona z raptem chyba 8 krążków (imponujący...minimalizm) a cena jak na światową metropolię za tę cebulę
Spiż mi się podobał - ma charakter. W Browarii w Poznaniu jest strasznie sztywny, 'krawaciarski' klimat ale piwko zwłaszcza miodowe (nic z miodem nie ma wspólnego oprócz koloru) przednie.
Zlokalizowałęm w Poznaniu również studencką knajpę tuż przy rynku z jakimś lokalnym browarem o nazwie Fortuna! Piwo jasne - jak jasne, ale ciemne smakuje niemalże identycznie jak ...Coca Cola - idealne dla kobiet, tyle że z mocnymi głowami bo to ma coś koło 6,5% jak mówił barman No i cena! Na rynku (no tuż za rogiem) jasne 4zł ciemne 5zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum