Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:57 [R416] Co może być przyczyną wymiany silnika?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,
mam może banalne pytanie (jak w temacie). Otóż przy zakupie paska rozrządu i rolki napinającej (zgodnie z danymi do 97 roku była stara wersja rolki z ręcznym napinaczem) okazała się, że nie pasują... ponieważ poprzednia rolka była z automatycznym napinaczem, a pasek dłuższy (145 ząbków) czyli wynika, że silnik był wymieniany na nowszy czyli ten od 98 roku (auto ma w dowodzie rok produkcji 96). Zaczeło mnie to zastanawiać co może spowodować wymianę silnika, bo założenie, że poprzedni wlaściciel wymienił sobie ot tak po prostu do mnie nie trafia (auto było sprowadzone w listopadzie zeszłego roku z Niemiec)
ps czy prawie 180 km/h w 5 osób na trasie to dobry wynik?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 22:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 19:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jesli to max to powinien jeszcze troche pojechac...
z tym silnikiem to nikoniecznie byl wymieniany, a przyczyny to zpekniecie bloku, tulei cylindra, zatarcie, wszystkie awarie wymagajace gruntownego remontu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum