hmm...co jak co ale o dach bym sie bal:/ jaka kolwiek mocniejsza stluczka i moze sie polamac...:/ nie jestem zadnym fachowcem ale dachu balbym sie wstawiac:/
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 20:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
general_p, nie chcę Cię zniechęcać. To nie w mojej intencji. Jedynie przed władowaniem kasy przemyśl to.
Jeśli nie widzisz problemu, trzymam kciuki za sprawne poskładanie R.
Jeśli masz jakieś wątpliwości, jakiekolwiek choćby, to przemyśl to milion razy. wywalisz kupę siana po czym stwierdzisz, że jednak to nie to i tylko będziesz podwójnie rozczarowany.
general_p, nie chcę Cię zniechęcać. To nie w mojej intencji. Jedynie przed władowaniem kasy przemyśl to.
Jeśli nie widzisz problemu, trzymam kciuki za sprawne poskładanie R.
Jeśli masz jakieś wątpliwości, jakiekolwiek choćby, to przemyśl to milion razy. wywalisz kupę siana po czym stwierdzisz, że jednak to nie to i tylko będziesz podwójnie rozczarowany.
No cóż decyzji jeszcze nie podjąłem. Na razie ściągnąłem samochód. Póki życia póty nadziei
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moim zdaniem robic tego rovera to jak skladanie jednego z dwoch (albo trzech ), czyli sztuka dla sztuki... Ja bym sie bal jezdzic pozniej czyms takim, obawialbym sie o sztywnosc nadwozia. Juz lepiej tak jak ktos wyzej wspomnial pomyslec o kupnie za grosze anglika (400 albo 45) i przelozyc do niego czesci z Twojej 400. Zastanawia mnie tylko czy w R400 jest symetryczna sciana grodziowa.
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 20:32
hoosar napisał/a:
Moim zdaniem robic tego rovera to jak skladanie jednego z dwoch (albo trzech ), czyli sztuka dla sztuki... Ja bym sie bal jezdzic pozniej czyms takim, obawialbym sie o sztywnosc nadwozia
też tak kiedyś myślałem, ale po tym jak wujasa Eskorciak (87 roczcnik, zespawany z dwóch połówek) dwa razy wylądował w rowie i dalej śmiga (na wprost ) to dochodzę do wniosku że porządnie spawanego nie ma co się bać zanadto
tak ogladam te foty i nie wiem czy dobrze widze, slupki sa cale nie pogiete?? bo z przodu nie jest zle trzyma sie to kupy mniej wiecej
Z przodu, po za prawym błotnikiem, żadnych uszkodzeń słupki całe, nawet szyba nie pękła. Wszystkie drzwi całe i się zamykają - nawet nie zarysowane . Z tyłu blacha na prawym słupku wgnieciona (przy samym dachu), nie wiem czy słupek pogięty. Dach jak widać wgnieciony, najbardziej nad klapą tylną. Nie wiem może można dach naciągną. tyle, że przy wyciąganiu na pewno będą pracować słupki i pewnie się zdeformują. Zobaczymy jutro jadę do dobrego blacharza i zobaczymy co powie . Zapytam się go co radzi zrobić. Najważniejsze, że silnik i zawieszenie sprawne . Coś się co prawda rozszczelniło na wydechu, ale to drobnostka .
Jutro na pewno dam znać co dalej.
Trudno mi się postawić w takiej sytuacji ale raczej wolałbym sprzedać go na części. Dość młody rocznik, silnik, skrzynia, koła, fotele i dziesiątki innych podzespołów nawet w konkurencyjnej cenie sprzedane dadzą ładną sumkę. Wiadomo... pieniążki będą spływać w ratach ale nie będziesz musiał martwić się o bezpieczeństwo i też nie otrzymasz marych 3 kpln.
Ciekawe ilu z nas jezdzi takimi skladakami o ktorych tu sie pisze, ze robienie z kilku jednego Na tych zdjeciach co pokazales nie widac nic strasznego...
Wiesz ile wyniesie Cie calkowita naprawa?
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Zakład wycenił robociznę na 3.000 zł +700-800zł części(dach, oba prawe błotniki, tylna klapa i być może tylne prawe drzwi) + ok. 350 przednia szyba bo przy odpinaniu się od pasów walnąłem ją butami.
Zakład podobno naprawdę dobry, mają wszystko od ramy do kabiny bezpyłowej.
Chyba się zdecyduję
Ja chcę do Wałbrzycha!
W Wawie to za tyle to mogą conajwyżej polakierować, a nie jeszcze coś naprawić...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
jeeetam, tragedii nie będzie - a co do ceny - to wierz mi bądź nie ale gdybyś mieszkał w stołecznym to byłbyś bardziej podłamany po wizycie u balcharza - as Maciej said
To rob i jezdzij dalej... jak juz zrobisz, to wpadniemy i pojezdzimy
Dodatkowo, zrobimy test na przypadkowej osobie, ktorej kazemy bez opowiadania historii ocenic 2 podobne modele... ciekawe czy ktos sie zorientuje
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Dodam, że warsztat nie jest uważany za tani. Zobaczymy jak będzie wyglądał i jeździł po zakończonej robocie - są mocno obłożeni pracą, tak, że potrwa to z miesiąc. Jak zrobią to się podzielę wrażeniami.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 20:32 ]
Dzisiaj odebrałem Roverka po naprawach. No cóż wygląda naprawdę dobrze. Według mojej oceny wygląda dobrze. Szpary pomiędzy poszczególnymi częściami równiótkie. Jeszcze tylko przykleić znaczek "ROVER" i "400" i nie będzie śladu. Chociaż nad przyklejeniem znaczków się to się zastanawiam, nieźle wygląda bez. Musz wymienić jeszcze dwa plastiki w środku i po przygodzie nie będzie śladu (po za tym że teraz mam szyberdach). Byłem na badaniu zawieszenia i zbieżności - wszystko jest ok. Jedyny problem to to, że alarm się uzbraja, ale nie działa czujnik . Będę musiał to sprawdzić i może wymienić. Jak go wypucuję to porobię fotki i sami ocenicie.
To nara muszę się teraz nacieszyć.
Koniec trzepania się węglarką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum