Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 00:12
Nie potrzeba 8 tys. tylko coupety z Angli za 350 funtów(około 1600zł+transport), a jak kolega ma wlasny warsztat to przekladka za free i reszte gratów sprzedajemy i wychodzi nam przekładka za free i jeszcze da sie zarobic:)
Za 350 funtów mozna kupic w angli coupe ale 1.6 a 2.0 turbo padlinę z której możesz zrobić kurnik.A w ogóle to kolega napisał ze ma okazje kupic silnik za 1400 i pytał co mu jeszcze potrzebne i ile kasy.
Pomiarów dokonywał specjalista od wydechów Pan Wojtek z firmy el-tec
wiec są dwie możliwości albo ktoś wstawił do furki wydech od zwyklej coupe a nie turbo co jest bardzo możliwe i stad te wymiary albo Wojtek z el teca który jest niezłym bajerantem specjalnie podał zaniżony wymiar seryjnego (miałem okazje być parę razy w piastowie i poznać pana Wojtka ta firma to mistrzowie marketingu: ) )
PS poza tym zorbie inaczej wezmę na bemowo w niedziele stary DP i suwmiarkę
PS 2 Stanley ma racje za 1600zł to dostaniesz turbo padake 3/4 tych autek co sa wystawiane nadaje sie do kapitalnego remontu ta pozostała 1/4 kosztuje nie 1600 tylko 16000zł...
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 10:35
Ciekawe bo kupiłem od brata ciotecznego za 350funtów igiełke coupete turbo jego którą jezdził tam przez rok a sam jest mechanikiem wiec jak sie chce to sie da.
Silnik jeszcze nie przelozony dopiero po wakacjach.
Kolejna sprawa ze u mnie teraz wydechu w coupecie nie zmierzysz bo jest juz od roku cały z kwasówki razem z rurami wymieniony. co dało przyrost mocy 23konie.
[ Dodano: Pon Maj 12, 2008 11:36 ]
ps ja mówie o wersji angielskiej coupety a nie europejskiej
tego ze kupujesz silnik od bliskiego znajomego po kosztach nie dodałeś... poza tym jak sie decydujesz na kupno anglika musisz sie liczyć z pewnymi utrudnieniami: czy mocowania silnika są identyczne jak w wersji europejskiej? co ze skrzynia biegi w druga stronę? itd... koszta mogą wzrosnąć. (od razu mówie ze nie wiem co tam sie zmienia i czy zmienia wiec to żaden atak:p tylko ze warto to sprawdzić)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum