wyciek oleju to może być sprawka właśnie uszczelki?
Jeżeli olej wyciekał spod uszczelki głowicy (rzadkie przypadki), to tak. W innym przypadku NIE i musisz szukać nieszczelności gdzie indziej.
No chyba, że olej leciał w płyn chłodniczy, ale insza inszość
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Rozebrali go, uszczelka była już nowego typu (metalowa) i było z nią wszystko ok...
Tłok w czwartym cylindrze chodzi jakoś dziwnie, jakby o coś zahaczał... Mają podejrzenie, że to głowica jest pęknięta i to przez nią a nie przez uszczelkę dostawała się woda do tego cylindra...
[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 13:25 ]
A więc prawdopodobnie przy próbie rozruchu, wtedy co nasąpił ten głośny huk, jakby się silnik rozleciał, tłok zrobił mega ryse w cylindrze, tak na dwa centymetry...
Poszukiwania nowego silnika czas zacząć...
[ Dodano: Wto Maj 20, 2008 15:56 ]
A więc kupiłem silnik u Krotowskiego i Cichego z rozbitego Roverka 200, przebieg mniejszy niż w moim o 40 tys.
Dziś mechanik miał się od rana tym zająć.
Mam nadzieje, że to już koniec moich problemów...
[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 00:37 ]
W końcu, po prawie 3 tygodniach bez samochodu, odebrałem swoje cudo od mechaniksa. Wymienił silnik, rozrząd i olej i autko jak nowe
Tylko teraz licznik nie pokazuje mi oryginalnego przebiegu
W końcu zdecydowałem się na wymianę całego silnika.
Dziś wieczorem znów ujrzałem wodę w czwartym cylindrze. Auto gubiło płyn chłodzący, lecz myślałem, że to od nieudolnego odpowietrzenia układu. Po odebraniu samochodu od mechanika, zauważyłem, że w zbiorniku wyrównawczym nie ma płynu, więc go dolałem. Jeździłem sobie spokojnie, raz jeszcze w międzyczasie dolewając troszeczkę płynu. Dziś w drodze powrotnej z pracy do domu, zaniepokoił mnie fakt, iż przez prawie całą drogę chodził wentylator chłodnicy. Ale pomyślałem, że gorąco i korki to może tak ma być...
Dojechałem do domu, zaglądam pod maskę a tam syk dziwny, otwieram ostrożnie korek od zbiornika wyrównawczego, a tam oczywiście puściutko. No więc do domu po butelkę z ciepłą wodą i leje a tu większy syk i kałuża pod autkiem...
Wieczorem pomyślałem, żeby sprawdzić świece, czy nie są mokre, i tak jak poprzednio w czwartej było mokro... Auto nie dymiło na biało...
Czy to jest HGF? Dzwoniłem do tego magika co mi przekładał silnik, ale mówiłem, że mam wyciek cieczy, a nie że płyn w czwartym cylindrze... Jutro będę od niego żądał naprawy tego czegoś w ramach gwarancji jakiej mi udzielił...
Pietryk jestes z Poznania to przeciez masz magika pod reka Przemo285 ja bym z problemami do niego na Twoim miejscu walil a nie do jakis domoroslych ''mechanikow''.
Oczywiście dzwoniłem do niego apropos poprzedniego problemu, gdy myślałem, że uszczelka pod głowicą rozwiąże problem. Niestety mechaniką już się nie zajmuje, jedynie diagnostyka komputerowa...
[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 09:59 ]
Mechanik się wypiera, jakoby usterka powstała z jego winy...
Ja już do niego nigdy nic nie oddam, i Wam też nie polecam : Auto Rych na Szczepankowie.
Tak więc ma ktoś jakiś pomysł na dobrego mechanika w Poznaniu, który nie zedrze ze mnie skóry?
Z tyłu silnika jest taka metalowa rurka, mechanik przełożył ją z mojego starego silnika, bo stwierdził, że lepiej wygląda. Wczoraj z ojcem stwierdziliśmy, że to właśnie z niej, mniej więcej na jej środku kapie woda.
Bardzo dobry mechanik w Puszczykowku.koles jest mechanikiem z zamilowania i z wyboru a nie z koniecznosci i ja do niego oddaje mojego 75. Wojtek 888669466. Pozwiedz ze Artur od roverka 75 Ci polecil. Jak mi Nubire robil kiedys i wydawalo mi sie ze cos halasuje to i tak rozebral choc nic nie bylo ale znalazl cos innego przy okazji
Mowie Ci.Polecam polecam polecam bo takich mehanikow juz malo.Kumplowi 125p robil tak ze za 1500 OHV chca mu dac teraz 700zl a wstawiaja wlasnie 2.0 DOHC i tez cale wypiaskowane polakierowane...mechanik z zamilowania i nienawidzi jak cos w aucie stuka wiec badz gotow ze Ci znajdzie jeszcze cos pewnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum