Coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą R75 na coś innego Z tym, że będzie to za jakieś 2, 3 lata i w grę będzie wchodziło auto również 2, 3-letnie. Zaczynam już zbierać fundusze
Numer 1 na mojej liście to: Jag x-type kombi najchętniej 3,0 V6 (ewentualnie 2,5 V6) manual.
W grę wchodzi również LR Freelander2 raczej 2,2 TD4 manual i gdyby się udało finansowo LR Discovery3 2,7 TDV6
Dwa ostatnie typy które biorę ewentualnie pod uwagę to Fordy: Mondeo kombi lub Smax w jakiś mocnych wersjach silnikowych.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W grę wchodzi również LR Freelander2 raczej 2,2 TD4 manual i gdyby się udało finansowo LR Discovery3 2,7 TDV6
Dwa ostatnie typy które biorę ewentualnie pod uwagę to Fordy: Mondeo kombi lub Smax w jakiś mocnych wersjach silnikowych.
A nie myślałeś o czymś pośrednim w stylu Subaru Legacy Outback albo Volvo XC70?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A nie myślałeś o czymś pośrednim w stylu Subaru Legacy Outback albo Volvo XC70?
Poprawiam specjalnie dla Maćka
Było :Zawsze na pierwszych miejscach w moim sercu będą brytyjczycy
Powinno być: Zawsze na pierwszych miejscach w moim sercu będą hindusi
Jeżeli chodzi o Volvo to odpada nie podoba mi się po prostu, natomiast Subaru całkiem, całkiem.
Niestety przeraża mnie paliwożerny boxer benzynowy (wiem o czym mówię szwagier jeździ imprezą WRX STI), a jeżeli chodzi o diesla to sam nie wiem. Nie pasuje mi w Subaru tak samo jak w Jagu.
Ostatnio zmieniony przez xxxgrze Sro Cze 18, 2008 09:39, w całości zmieniany 1 raz
Zawsze na pierwszych miejscach w moim sercu będą brytyjczycy
No ale piszesz przecież o Niemcach, a nie Anglikach - wszystko co wymieniłeś to Fordy...
xxxgrze napisał/a:
W grę wchodzi również LR Freelander2
Ford...
xxxgrze napisał/a:
LR Discovery3 2,7 TDV6
Trochę mniej, ale jednak Ford...
xxxgrze napisał/a:
Numer 1 na mojej liście to: Jag x-type kombi najchętniej 3,0 V6 (ewentualnie 2,5 V6) manual.
I to Ford...
xxxgrze napisał/a:
No i na koniec dwa "Fordy Fordy".
xxxgrze napisał/a:
Jeżeli chodzi o Volvo to odpada nie podoba mi się po prostu
A to w sumie też Ford.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ale oddział europejski jest mocno niezależny i akurat zarówno Mondeo jak i S-Max, który powstał na podstawie Mondeo są europejskimi konstrukcjami, robionymi specjalnie na rynek europejski, a ZTCP to główną siedzibę na Europę Ford od dawna ma w Niemczech, choć fabryki ma np. w Belgii.
xxxgrze napisał/a:
Eee chyba Tata wozy
Teraz tak, ale wszystkie modele o których piszesz powstały pod kuratelą Forda, a więc Niemce!!!
Ale oddział europejski jest mocno niezależny i akurat zarówno Mondeo jak i S-Max, który powstał na podstawie Mondeo są europejskimi konstrukcjami, robionymi specjalnie na rynek europejski, a ZTCP to główną siedzibę na Europę Ford od dawna ma w Niemczech, choć fabryki ma np. w Belgii.
maciej napisał/a:
Teraz tak, ale wszystkie modele o których piszesz powstały pod kuratelą Forda, a więc Niemce!!!
Niech będzie , ale skoro od dawna jeżdżę niemcem (R75 ) to...
Swoją drogą z tymi Niemcami jest jak dzisiaj z Ebim Smolarkiem (otwieram lodówkę, a tam Ebi ) są wszędzie.
Niech będzie , ale skoro od dawna jeżdżę niemcem (R75 ) to...
No coś w tym jest.
xxxgrze napisał/a:
Swoją drogą z tymi Niemcami jest jak dzisiaj z Ebim Smolarkiem (otwieram lodówkę, a tam Ebi ) są wszędzie.
Niestety przeraża mnie paliwożerny boxer benzynowy (wiem o czym mówię szwagier jeździ imprezą WRX STI)
Ale to chyba żaden argument, przecież STI to cywilna rajdówka, ciężko wymagać żeby palił 10l/100km
Jeśli nie zależy ci na mocy 'totalnej', normalne WRX powinno wystarczyć. Ba, nawet najzwyklejszy 2-litrowy 160-konny silnik w Imprezie daje jej świetne osiągi.
Wg. mnie domniemana paliwożerność w samochodach takich jak Subaru bierze się głównie z tego, że tymi autami nie jeździ się spokojnie, a dodatkowo 80% posiadaczy w Polsce po prostu je katuje.
Wydaje mi się, że przy normalniejszej jeździe, jedyny przyczynek do nieco większego spalania Subaru w porównaniu z autami o silnikach z podobną mocą to napęd na cztery koła, a nie silnik boxer.
Niestety przeraża mnie paliwożerny boxer benzynowy (wiem o czym mówię szwagier jeździ imprezą WRX STI)
Ale to chyba żaden argument, przecież STI to cywilna rajdówka, ciężko wymagać żeby palił 10l/100km
Jeśli nie zależy ci na mocy 'totalnej', normalne WRX powinno wystarczyć. Ba, nawet najzwyklejszy 2-litrowy 160-konny silnik w Imprezie daje jej świetne osiągi.
Wg. mnie domniemana paliwożerność w samochodach takich jak Subaru bierze się głównie z tego, że tymi autami nie jeździ się spokojnie, a dodatkowo 80% posiadaczy w Polsce po prostu je katuje.
Wydaje mi się, że przy normalniejszej jeździe, jedyny przyczynek do nieco większego spalania Subaru w porównaniu z autami o silnikach z podobną mocą to napęd na cztery koła, a nie silnik boxer.
Wszystko to co piszesz to oczywiście prawda. Jest tylko jeden problem w moim przypadku. Nigdy nie jeździłem samochodami które by mało paliły.
Tak więc jestem pewien, że Subaru Legacy Outback ze mną za kierownicą palił by mnóstwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum