Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 14:56
Problem miałem podobny jak ja. Z jedną zapewne dosyć ważną różnicą ... u Ciebie klima zaczynała chłodzić, dopiero po pewnym czasie przestawało lecieć chłodne powietrze. U mnie w ogóle nie zaczyna chłodzić
A czy ktoś może powiedzieć, czy w moim przypadku też może być wina jakiegoś czujnika??
Jeśli istnieje taka możliwość, to może zamiast w poniedziałek kręcić się po Krakowie w poszukiwaniu jakiegoś serwisu, to od razu skontaktowałbym się z Panem Pawłem z Polanki Wielkiej;)
A czy ktoś może polecić jakiś warsztat w Krakowie, który nie zbagatelizuje problemu??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 14:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 18:30
laskarm napisał/a:
Ja to będę taki "niewierny Tomasz
Szukaj dalej jeśli chcesz ale ta druga diagnoza, po opisach, które dodałeś, wydaje się być bardzo prawdopodobna.
Szukaj taniej sprężarki i robocizny.
Jeśli chcesz używaną/regenerowaną, najlepiej gdyby udało Ci się zamówić lub kupić w firmie gdzie od razu ją zamontują i uruchomią.
Mogę Ci polecić taki warsztat.... ale w Łodzi
_________________ Wszystko dla ludzi, byle z głową.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 19:01
"Nowa" sprężarka po regeneracji łącznie z wymianą + wymiana osuszacza + płukanie układu + napełnienie czynnikiem + odgrzybianie = 1,5 tys PLN
Zimne powietrze wylatujące z nawiewów podczas gdy na zewnątrz auta jest 30 stopni "na plusie" ... bezcenne
Hehe no proste naprawde klima w taki upał to jest piekna rzecz. Inna sprawa o ile takie warunki poprawiaja bezpieczenstwo, dzialaja lagodzaco na korki. Jak jest taki upał to nawet fajnie w korku sie stoi jak zimno dmucha a w domu plus 30
a ja mam takie male pytanie... sam nie wiem co jest grane, mam klimatronic w R600 i wszystko chidzo pieknie, tylko zauwazylem ze nawet jak mam wlaczony nawiew na economy, to samoczynnie wlacza mi sie sprezarka od czasu do czasu doslownie na moment, jest pstyk,obroty rosna i zaraz sie wylacza... co moze byc grane?!?! zauwazalnie tez przez to spalanie wzroslo... zna ktos moze mechaniora kolo sieradza kto moglby sie tym zajac? albo odp na moj problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum