Witam, mam pewien problem w Roverze 200, cały czas świeci się mi kontrolka od poduszki powietrznej. Pojechałem kupić samochód, odpaliłem go i po chwili wszystkie kontrolki zgasły, ale drugi raz samochód już nie odpalił (sprzedający przyznał się że kupił nowy akumulator ale chciał samochód sprzedać jeszcze ze starym a nowy sobie zostawić), więc poszliśmy po klucze i wymieniliśmy akumulator na nowy (normalnie odpiołem klamry wyciągłem stary akumulator i wsadziłem nowy), samochodzik odpalił od razu, ale zauważyłem że kontrolka SRS nie gaśnie, i tak nie gaśnie do dziś. Czy przez to że pozbawiłem samochód prądu powstał ten błąd? W jaki sposób mogę go naprawić?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 23:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Danuel, sprawdź wtyczki pod siedzeniem oraz taśmę SRS w kierownicy, to normalny objaw w 200...
tak jak mowi kolega NEOSSS tyle ze na wszelki wypadek przed sprawdzeniem wtyczek pod siedzeniami i czegokolwiek zwiazanego z poduszkami odlacz 15 minut wczesniej akumu.
co do wtyczek to je rozepnij sprawdz czy nie zasniedzialy ( przeczysc) i zepnij ponownie) w 99% pomaga ......... swiecaca sie kontrolka SRS to przypadlosc 200-setek
Tez mialem ten sam problem. Odpalilem samochod i po pewnym czasie zauwazylem, ze siweci mi sie kontrolka SRS. Akurat zjechalem by zatankowac, po ponownym uruchomieniu samochodu kontrolka zgasla i juz wiecej sie nie zaswiecila (tzn swieci sie przy rozruchu, ale zaraz gasnie z innymi lampkami). Tak czy inaczej, zobacze te kable pod siedzeniem, moze styki sa obluzowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum