Wysłany: Wto Lip 08, 2008 20:03 [R45] Klakson nie bangla
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Klakson nie działa po naciśnięciu przycisku w kierownicy - słychać tylko jak przekaźnik pyka. Natomiast po podaniu sygnału z alarmu trąbi jak trzeba. Znalazłem w archiwalnych postach jakieś historie z taśmą tylko u mnie niezależnie od położenia kierownicy nie chce trąbić, poza tym pewnie by sie SRS świeciło - a nie świeci. Gdzie jeszcze szukać usterki?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 22:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odkopię stary temat - klakson mi również przestał działać i podejrzewam masę. Czy ktoś może podkleić schemat jak kierownicę zdjąć, żeby nic nie pop...suć i ewentualnie schemat połączeń od/do przekaźnika (nie mam rave na kompie ) Na krótko trąbik działa, a przekaźnik cyka po wciśnięciu przycisku na kierownicy.
Znalazłem tylko to ale to za mało
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003182
Ja bym zaczoł od sprawdzenia samego klaksona...tez tak mialem i u mnie poprostu rozleciał sie klakson...tzn rozleciał sie jak go dotknąłem...ze starości i zmian atmosferycznych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum