Wysłany: Wto Lip 29, 2008 08:48 [R620] Dokument potwierdzający masę własną oraz moc
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Byłem przerejestrować Roverka na wrocławskie blachy i Pan w urzędzie rzucił mi tekst, że nie ma nigdzie (tzn, w starym dowodzie i karcie pojazdu) informacji o masie własnej pojazdu oraz mocy (w kW). Chciałem mu powiedzieć ile to jest ale musi mieć papier ... Muszę dostarczyć taką informacje w ciągu 2 tygodni, ale kurcze w domu w papierach niczego takiego nie mam. Ma ktoś może taki dokument?? info ze strony www ich nie rusza Jakiś skan, .pdf czy cosik, bo nie chce bulić kasy za jakieś pomiary. Z góry dzięki za info.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 00:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 08:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
masa wlasna, dopuszczalan i wraz z ciągniętą przyczepą jest na tabliczce znamionowej na slupku. KM nie sa wymagane chyba tez nie mialem w poprzednim aucie wpisanej mocy i nikt problemów nie robił.
gandziak [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 13:25
No właśnie, ja też nie miałem wpisane i inny urząd nie miał z tym problemu. Wiadomo, że urząd to urzędnik a z nim się nie dyskutuje ... nadal szukam papierów ....
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 108 Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 18:52
He he.
Pewnie potrzebne będzie zaświadczenia od jakiegoś diagnosty. Takie jak przy rejestracji samochodów z zagranicy. Raczej za darmo nie dostaniesz.
Albo idź do tego miłego Pana z urzędu ( przed drzwiami 2 oddechy ) i miło zapytaj ( lub nie ) - o co mu chodzi i gdzie to załatwić.
Popros o pisemna decyzje odmawiajaca rejestracji samochodu. Mysle, ze wtedy Twoj problem sie rozwiaze.
gandziak [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 21:37
gpredki napisał/a:
Popros o pisemna decyzje odmawiajaca rejestracji samochodu. Mysle, ze wtedy Twoj problem sie rozwiaze.
To nie jest tak, że mi odmówili. Dostałem dowód tymczasowy ale muszę donieść papier w ciągu 2 tygodni. 2 lata temu rejestrowałem Roverka w urzędzie w Cz-wie i nie było problemu. Jednak widać we Wrocławiu są inne procedury (co kraj to obyczaj). Miałem nadzieję, że nie trzeba będzie kaski wydawać na diagnostyka...
To popros na pismie o podstawe prawna tego wymogu. Przeciez to jest bzdura, oni te dane maja w swojej bazie.
danio667 [Usunięty]
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 15:26
JA miałem to samo ale jakoś tak miło udałosię podejść do sprawy pogadałem z innymi na forum wydrukowałem zaniosłem i powiedziałem że wziąłem do z katalogu czy coś takiego i przeszło
gandziak [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 08:52
No i jest rozwiązanie problemu.
Ale od początku. Pani poinformowała mnie, że mimo tego, iż są takie same standardy we wszystkich wydziałach komunikacji (WK) w Polsce to czasami, pracownicy przymykają oko na braki w dokumentacji. Jednak we Wrocławiu wszystko musi być OK stąd mój problem ....
Rozwiązanie to 2 możliwości:
1. Podjechać do diagnosty, zrobić badanie, zapłacić 60 PLN, wydadzą papier.
2. Dostarczyć pismo (oświadczenie), że moc to tyle ... a masa własna to tyle .... + informacja, że przyjmuję do wiadomości, iż w przypadku, gdy za jakiś czas WK przy przerejstrowywaniu lub diagnosta podczas przeglądu rejestracyjnego zakwestionuje podane dane to trzeba będzie wymienić dowód rejestracyjny i oczywiście będę musiał za to zapłacić.
Mnie udało się dogadać z diagnostą, bo ostatni przegląd robiłem miesiąc temu, że wyda mi taki dokument potwierdzający dane pojazdu. Co ciekawe dowiedziałem się od niego, że takimi samymi katalogami, z których on korzysta dysponuje WK, więc jak by chcieli to mogliby załatwić sprawę na miejscu... Ręce opadają.
Co ciekawe dowiedziałem się od niego, że takimi samymi katalogami, z których on korzysta dysponuje WK, więc jak by chcieli to mogliby załatwić sprawę na miejscu... Ręce opadają.
Dlatego mowilem zebys sie postawil. Nawet nie wiesz jak na urzednikow dziala prosba o napisanie decyzji odmownej na pismie i podpisanie sie pod nia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum