Wysłany: Pią Sie 08, 2008 22:34 [R600] Problemy ze spalaniem
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
roverek 600 1.8 rocznuk 98 .. dziwna sprawa mam go od niedawna ... zatankowałem 20 litrów po przejechaniu 60 km w zbiorniku było moze z 5 dziwne wychodzi na to ze spala z 15, 16 na 100 .. jaka moze byc przyczyna tego ... jak mozna to naprawic ... i czy sam mógłbym to zrobic .. pozdrawiam
a i jeszcze cos ... czy klimatyzacja ma duzy wpływ na spalanie .. troszke jej uzywałem jak to policzyc jaki procent paliwa zuzywa klikatyzacja ..... pozdrawiam ...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 00:06, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 22:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze, proszę w temacie wpisać model silnika. Po drugie, zmierzenie spalania powinno się wykonać tankując "pod korek".
a co oznacza ... gdy tankuje 20 litrów i po przejechaniu teraz 74 km nie ma prawie nic heheh ... czy ma sens tankowac cały bak .. jeski widac juz ze za duzo spala pozdrawiam ... modelu silnika nie znam jeszcze ... papiery mam jeszcze w shannon przerejestrowują go bede wiedział do czterech dni wiec napisze wiem jedno ze to nie jest zaden turbo ..
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:01
najzwyklejszy napisał/a:
modelu silnika nie znam jeszcze
Przecież napisałeś 1.8 i rocznik. Chodzi tylko o uzupełnienie tego w temacie zgodnie z zasadami kącika
najzwyklejszy napisał/a:
a co oznacza ... gdy tankuje 20 litrów i po przejechaniu teraz 74 km nie ma prawie nic heheh ... czy ma sens tankowac cały bak .. jeski widac juz ze za duzo spala
najzwyklejszy napisał/a:
zatankowałem 20 litrów po przejechaniu 60 km w zbiorniku było moze z 5
A na jakiej podstawie stwierdziłeś, że jest około 5? Nawet jeśli wskazówka jest pod czerwonym polem możesz mieć w baku ponad 10 litrów. Zrób jak uważasz, ale spalania w ten sposób nawet na oko nie zmierzysz
Przecież napisałeś 1.8 i rocznik. Chodzi tylko o uzupełnienie tego w temacie zgodnie z zasadami kącika
najzwyklejszy napisał/a:
a co oznacza ... gdy tankuje 20 litrów i po przejechaniu teraz 74 km nie ma prawie nic heheh ... czy ma sens tankowac cały bak .. jeski widac juz ze za duzo spala
najzwyklejszy napisał/a:
zatankowałem 20 litrów po przejechaniu 60 km w zbiorniku było moze z 5
A na jakiej podstawie stwierdziłeś, że jest około 5? Nawet jeśli wskazówka jest pod czerwonym polem możesz mieć w baku ponad 10 litrów. Zrób jak uważasz, ale spalania w ten sposób nawet na oko nie zmierzysz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum