U nas nawet gdyby to był oplowskie 2,5 V6 czy ZETEC-S czy też 1,4 Kadeta nie będzie gazu... Na razie autem wozi się bardzo przyjemnie. Zamówiłem obudowę lusterka i jeszcze jedna rzecz do dopieszczenia i będzie bardzo fajnie. A wczoraj mieliśmy Sprinta z Alfą 156 w kombi ale miało tylko jedną rurę wydechową... i nas pan podpuszczał od tyłu... i zostawał w tyle... ciekawe jaki silnik miał pewnie najmniejszy... ale ja jestem fanem AR 156
A dlaczego Focus Bo kupiliśmy go za śmieszne pieniądze z dobrego źródła. Skłoniło nas też silnik jego stan. A po drugie Rover miał wersje wyposażenia ,, Striptiz " tu mam prawie full w wersji Ghia... Foczki I nie miały Climatronica. Tak jest na stronie klubowej.
Co do prowadzenia to jest bardzo fajnie. Auto prowadzi się pewnie i będą felgi 15' bo takie powinny być
i jeszcze jedno Klima to coś pięknego
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 20:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musze odnalezc ale boje sie ze na maila bedzie problem sproboje na rapida albo megaupload wrzucic bo to troche waży. Ja sobie wydrukowalem jedna ma ok 300 stron a druga 80. Jedna to Sam naprawiam ford focus a druga to FORD FOCUS - Poradnik użytkownika
musze znalezc i damznac
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
No to chciałem się pochwalić na nowo Fordoverem. Tylko teraz z perspektywy prawie gotowego i prosić o ocenę teraz... i chciałem też prosić o krytykę... i o to czy ładne felgi wybrałem
To co zrobiłem ( bo to ja zrobiłem ) :
1. Kupiłem brakującą obudowę do lusterka i dałem do lakiernika.
2. Kupiłem jakieś fajne mleczko które bardzo ładnie zadziałało na lakier.
3. Nie wiedziałem co wymyślić żeby radio miało jakiś dostęp do własnych piosenek. Zmieniarka i Inne Radio odpadało... więc co Transmiter Fm 2Gb
4. Alu Felgi Dezent z oponami 185/60/R14 ( dzisiaj założone )
Plany:
Na wiosnę zrobić zderzak tylni.
Oczekuję na ocenę i krytykę
To co zrobiłem ( bo to ja zrobiłem ) :
1. Kupiłem brakującą obudowę do lusterka i dałem do lakiernika.
2. Kupiłem jakieś fajne mleczko które bardzo ładnie zadziałało na lakier.
3. Nie wiedziałem co wymyślić żeby radio miało jakiś dostęp do własnych piosenek. Zmieniarka i Inne Radio odpadało... więc co Transmiter Fm 2Gb
4. Alu Felgi Dezent z oponami 185/60/R14 ( dzisiaj założone )
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 09:05
Zukowaty napisał/a:
Adrian355 napisał/a:
Obudowa 20zł lakierowanie 0zł
Felgi 100 Euro ... Opony miał nowiusieńkie przy kupnie.
Mleczko 13zł po znajomości.
Transmiter 77,90zł + wysyłka.
Zal po stracie Roverka-bezcenne
Padłem
Swoją drogą trudno mieć do chłopaka pretensje, auto kupowali jego rodzice więc nie jego wina że Focus
Z drugiej strony nie miałem z nim do czynienia, ale z opinii wielu ludzi wnioskuję, że to całkiem dobre auto, więc niech się spisuje i służy jak najlepiej
Na zdjęciach wygląda ładnie, faktycznie koła może trochę za małe, ale jeśli auto jest rodziców i ma być poprostu rodzinnym autem to trudno oczekiwać gleby i 17'
Choć te 15' byłyby fajniejsze, ale co ja będę się wypowiadał o felgach jak sam mam stalowe 14'
w moim R400 roznica miedzy 175/65 R14 a 195/50 R15 jest znaczaca w prowadzeniu i trzymaniu sie drogi wiec uwazam ze to nie tylko zabieg kosmetyczny
oczywiscie gdybym mial juz dobre opony R14 to bym tez pewnie kupil alu R14
a w ogole focus to mi sie podoba zwlaszacza z silnikiem 2.0 benzynka 131km gdybym mial zamienic moje R400 na male rodzinne kombi to bym powaznie wzial pod uwage focusa kombi z silnikiem 2.0+LPG
Autko ma jeszcze dwa szkopuły ale już jest umówione do mechanika...
Ale wiecie co... istnieje FOCUS Club Polska... i mam tam dwa wątki... bo nie wiedziałem jak rozwiązać te problemy. A wstyd mi było tutaj pisać... Ale nie o to chodzi atmosfera na tamtym forum jest grobowa... Nawet tam nie wchodzę tak żeby poczytać... To forum jest wspaniała ( Roverki ) moderatorzy i inni userzy... a tam to nie dość że stosuje się do regulaminu to i tak ja i inni są źli...
A z tąd się na pewno nie ruszę chyba ze dostanę bana na ip ...
[ Dodano: Sro Wrz 17, 2008 18:21 ]
paff napisał/a:
2.0+LPG
A nam powiedziano żeby lepiej nie matować Gazu o tego auta bo zawory są porcelanowe czy jakoś tak.. i lepiej tego nie robić Prawda to Co nie zmienia faktu że nasz Focus będzie zasilany tylko czysta benzynką
Adrian355, - no wlasnie zdaniem w/w forum fikusów silniki 1,4 i 1,6 to jedna rodzinka a silniki 1,8 i 2,0 to druga rodzinka podobniez znacznie lepsza od zetec'ow 1,4 i 1,6
p.s. szkoda ze rodzinia R45 roverow umarla i nie bylo zacnego kombi i na dodatek silnik 2.0 136km przestal byc produkowany i byl tak malo popularny bo bym z checia sie sadzil wlasnie na R45 kombi z silnikiem 2.0 Pb95 ehhh marzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum