Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:49 [R416] Nowe, wadliwe piloty???
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
Jakiś czas temu padł mi pilot. Wymiana baterii nie pomogła więc przerzuciłem się na zapasowy (drugi z kompletu).
Niemniej jednak chciałem mieć dwa sprawne piloty - ot, na wszelki wypadek.
Pojechałem do Radzionkowa (dawne ASO) i usłyszałem, że mój pierwszy pilot nadaje się już tylko do kosza.
OK - myślę. Trzeba zatem kupić drugi. Szybkie szukanie na ebay.uk. Nowy pilot, znaleziony, zapłacony i dostarczony.
Kolejna wycieczka do Radzionkowa - i zonk!: "Tego też może Pan wyrzucić"... "Mamy tu co najmniej 5 sztuk takich". "Kupiliśmy tanio w UK i nie dają się zaprogramować"...
Co jest grane??? Albo rzeczywiście mam do czynienia z wadliwym towarem, albo w Radzionkowie przestali sobie radzić z tym problemem.
Czy możecie mi polecić jakiś zakład na Śląsku, w którym mógłbym sprawdzić oba zapasowe, "niedziałające piloty" (nie wyrzuciłem ich)?
Rzecz dotyczy w moim przypadku modelu 3TXB
Pozdrawiam, i z góry dziękuję za pomoc
Maciek
-----------
416si, 1999
Chorzów
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 00:01, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie, nie udało się.
Ale jest ciąg dalszy historii: zadzwoniłem do polecanego na forum warsztatu w Nowej Soli. Tam poradzono mi, bym przyjrzał się płytce drukowanej. I co? I... na płytce jak wół stoi 3TXD. Czyli inne bebechy w prawidłowej obudowie.
No i dowiedziałem się też, że to częsty przypadek. W międzyczasie byłem na urlopie ale mam zamiar pokorespondować ze sprzedawcą. Zobaczymy, czy był to rzeczywiście przypadek, czy celowe działanie.
Po pierwsze przepraszam za pomyłkę. Chodzi o Nowe Miasto a nie o Nową Sól. A niewykluczone, że rozmawiałem właśnie z PHJOWI.
Po drugie: Jeżeli PHJOWi twierdzisz, że ta płytka powinna dać się zaprogramować, to może serwis w Radzionkowie zapomniał jak to się robi...
Zatem pytanie brzmi: czy znacie inny punkt na Śląsku, gdzie mógłbym zaprogramować pilota?
Pozdrawiam
Maciek
--
416si, 1999
Chorzów
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 18:38
Nie jest problemem to, że jest 3TXD (zastępuje wszystkie poprzednie). Problem może być natomiast w częstotliwości pracy tego pilota (315 zamiast 433MHz). Jaki był symbol na tym nowy, zapakowanym pilocie?
Sprawdziłem i rzeczywiście jest to 315 MHz. Czyli co? Szukać kolejnego pilota? Jeżeli ten się nie nadaje, to może ktoś właśnie potrzebuje takowego (315MHz). Oddam nawet za darmo - raptem kosztował mnie około 30 PLN z wysyłką...
I serdecznie dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum